Vicepreședinte CE: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

22 Noiembrie 2018
Jyrki Katainen
Jyrki Katainen

Problemele care țin de statul de drept în România, Polonia şi Ungaria au impact și asupra dezvoltării economice, iar evoluția din aceste state este o „otravă” pentru mediul de afaceri, avertizează Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Locuri de muncă, Investiţii, Creştere economică şi Concurenţă, a avertizat că dezvoltarea investițiilor este afectată de modificarea legilor justiției și de problemele privind statul de drept în România, Polonia și Ungaria.

El a arătat că aceste schimbări ale legislației au impact negativ asupra potențialilor investitori.

„Problemele semnificative ce afectează statul de drept în Polonia astăzi sunt teme pe care le discut cu regularitate cu investitorii străini. Așa că mulți potențiali investitori sunt foarte interesați de evoluțiile actuale din Polonia, dar și din Ungaria și România”, a spus Jyrki Katainen.

„Și este de înțeles. Dacă intenționezi să investești - să spunem, 100 de milioane de euro - într-o activitate de producţie într-o anumită țară, vrei să știi dacă vei avea parte de o justiție corectă în caz că se întâmplă ceva”, a completat comisarul european, precizând că investitorii solicită constant analize asupra independenței sistemului judiciar în țările vizate.Jyrki Katainen a catalogat drept "otravă" pentru mediul de afaceri evoluția din cele trei țări, spunând că legislația privind justiția este o problemă fundamentală și pentru investiții.

„Și trebuie să spun că sunt extrem de îngrijorat cu privire la evoluțiile din unele state membre, pentru că situația este „otravă” pentru mediul investiţional (...) nu este bună pentru crearea de locuri de muncă, pentru modernizarea societății și pentru dezvoltarea economică”, a avertizat el.

„Problemele legate de statul de drept (...) au și consecințe economice, e important să reținem acest lucru”, a conchis comisarul european.

Sursa: hotnews.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
22 Nov 22:00
JOS CIUMA ROSIE ILIESCIANA DIN ROMANIA! TRADATORII SI JEFUITORII COMUNISTI BOLSEVICI ILIESCIENI , EI SUNT....
Răspunde
0 0
Se tem drumarii de justitia romana sau de DNA ?
23 Nov 05:37
5 Dacă el vede o legătura între..și prefectură,înseamnă or ca are imaginație,or ce este dus cu pluta.In gaz,aur,petrol investitorii comanda legile si investesc,in ce ar mai vrea sa investească ?Aprecieri generale fac si eu de răstorn o lume,poate exxcelenta sa să dea exemplu unei firme care refuză investitii în Romania ?Sa nu imi spuneti ca refuza sa participe la licitati de drumuri,scoli si podete ,ca imi dau foc in piata publică.Compradori,nu mă refer la blogisti ,care pot spune ca si mine,prostii,dar la altii,in ce ar vrea sa investeasc firmele chinezesti ,ca cele americane și germane s-au vazut ?In trenuri rapide,ca in Franta,in metrou ,in ce?Daca aș fi ca poetul Theodor Neculuă aș folosi calapoadele,dar cum nu sunt,mă rog,ca sunt crestin .Iertă-i Domane,că stiu ce fac!
0 0
Stan
22 Nov 21:59
JOS CIUMA ROSIE ILIESCIANA DIN ROMANIA! TRADATORII SI JEFUITORII COMUNISTI BOLSEVICI ILIESCIENI , EI SUNT....
Răspunde
0 0
elvira
22 Nov 21:51
„Și este de înțeles. Dacă intenționezi să investești - să spunem, 100 de milioane de euro - într-o activitate de producţie într-o anumită țară, vrei să știi dacă vei avea parte de o justiție corectă în caz că se întâmplă ceva”. O opinie corectă şi demnă de luat în seamă. Ca om de rând spun că şi atunci când investeşti în Romînia 5 bani, indiferent în ce anume, trebuie să știi dacă vei avea parte de o justiție corectă în caz că se întâmplă ceva.
Răspunde
0 0
Să slujim investitorii si politica lor ,e cerinta de mic comprador !
23 Nov 05:44
5 Doama cu frica de justitia română,nu aveti incredere nici ca un hastag in justitia română sau nu stiti ca juristii români ,bine orietași,acceptă jurisdicția americană la contractele internaționale,desi nici sa citescă common law nu stiu !Nu mai luati apărarea vesticilor ,ei stiu sa manipuleze si fara compradorii nostrii.De unde au invățat ,oare ?De la cei ca mine si ca dv !
0 0
Sa nu va temeti de DNA,străinii au inviolabilitea capitulațiilor ,moștenite de la otomai !
23 Nov 05:51
5 Doama E,cu frica de justitia română,nu aveti incredere nici ca un hastag in justitia română sau nu stiti că juristii români ,bine orietați,acceptă jurisdicția americană la contractele internaționale,desi nici să citescă common law nu stiu ?!Nu mai luati apărarea vesticilor ,ei stiu să manipuleze si fără compradorii nostrii.De unde au invățat ,oare ?De la cei ca mine si ca dv !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?