MEDIU










Parcul IOR / Foto: Inquam Photos
Zona retrocedată din Parcul IOR se degradează pe zi ce trece. Cum ar putea schimba situația o hotărâre de Consiliu adoptată la propunerea PNL Sector 3 și ce spun oamenii
Bucureștenii care stau în blocurile din apropierea zonei retrocedate a Parcului IOR se plâng de mirosul greu de fum care le intră în case în fiecare noapte. Oamenii spun că fumul vine din zona împrejmuită și se declară oripilați de ce se întâmplă acolo, în ciuda unei hotărâri de Consiliu Local, adoptată la inițiativa PNL, prin care Sectorul 3 cere Primăriei Municipiului București răscumpărarea terenului de 11 hectare din Parcul IOR, după epuizarea căilor legale de recuperare. Oamenii îl acuză pe Primarul General Nicușor Dan că pare să nu recunoască valoarea inestimabilă pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor a acestor spații verzi.

ACTUAL







Consiliul Județean Prahova vrea să rezilieze contractul cu operatorul de salubritate
Consiliul Județean Prahova vrea să rezilieze contractul cu operatorul de salubritate
Consiliul Județean Prahova vrea să rezilieze contractul cu United Waste Solutions SRL (fosta Rosal Grup SA). Motivul îl reprezintă neplata redevenței de către Rosal, chiar dacă în anii trecuți au mai existat astfel de probleme, iar atât Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, structura care asigură bunul mers al contractelor de salubritate ale operatorului, cât și Consiliul Județean Prahova, au dat dovadă de înțelegere.

ACTUAL













Reciclare
Ministrul Mediului nu e mulțumit de cum funcționează sistemul de reciclare: Mă aşteptam să nu mă sune comercianţi să îmi spună că stau de o săptămână cu sacii şi nu a venit nimeni să îi ia
MInistrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat joi despre Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR), că el personal nu este mulţumit cu modul în care merg astăzi lucrurile, arătând că se aştepta să nu îl sune comercianţi să îi spună că stau de o săptămână cu sacii şi nu a venit nimeni să îi ia. Ministrul a afirmat că se aşteaptă ca ritmul în care se deschid fabricile şi instalaţiile de numărare şi sortare să crească.

ACTUAL