Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

9 Mai 2018
Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei
Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că şeful statului a făcut o prezentare, legată de situaţia economică, ce a indus o percepţie negativă asupra economiei, dar lucrurile nu stau deloc aşa.

"Se bazează pe date reale, dar prezentarea lor a indus percepţia negativă asupra economiei, când realitatee este alta. Datele referitoare atât la venituri cât şi la cheltuieli arată că indicatorii macroeconomici sunt păstraţi, respectaţi, economia evoluează bine, performantele sunt net în creştere", a declarat miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuşeşte să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul ţării.

"S-au publicat astăzi datele care arată execuţia bugetară din primul trimestru al 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuţia finanţelor publice. (...) Progrmaul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor şi impozitelor, pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru şcoli, au spus ei. Pentru economişti, dar şi pentru cei interesaţi această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?