Tăriceanu, după decizia CCR: „Guvernul este și ilegitim, și ilegal!”

18 Septembrie 2019

Atac dur la adresa premierului Viorica Dăncilă din partea fostului partener de coaliție. Călin Popescu Tăriceanu spune că hotărârea Curții Constituționale „sancționează sever decizia premierului Viorica Dăncilă și îi cere imperios să vină în Parlament”.

La scurt timp după decizia CCR în conflictul dintre cele două Palate, fostul partener de guvernare a declarat că „guvernul trebuie repus întâi în legalitate, acum este și ilegitim, și ilegal”.

Tăriceanu a declarat că Dăncilă fuge de votul din Parlament, însă acum nu ar mai avea încotro, pentru că CCR o forțează sa facă acest pas.

„Curtea Constituțională a spus că președintele numește miniștri interimari, nu pe posturi definitive, este acea situație pe care doamna Dăncilă refuză să o vadă, dar o obligă CCR”.

În legătură cu numirile miniștrilor interimari, „presedintele a spus foarte clar ca nu va semna numirile si ca o invita pe Viorica Dăncilă la Parlament și că va face un raspuns dup ace va veni motivarea Curții”, a mai spus Tăriceanu.Președintele ALDE a acuzat din nou politica de racolare pe care o duce Dăncilă și a precizat că decizia de astăzi a Curții Constituționale sancționează acest stil de a face politică și o obligă să vină în Parlament.

Tăriceanu a spus că președintele Klaus Iohannis a procedat corect, pentru că „a luat act că miniștrii ALDE au demisionat, iar premierul trebuie să vină în Parlament”.

În plus, Tăriceanu a  anunțat că cei trei miniștri propuși de premierul Dăncilă pentru remaniere au fost excluși din ALDE. 

Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu „şi-au pierdut calitatea de membri ai ALDE, pentru că afectează interesul partidului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

 

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Trifan
18 Sep 22:09
Tăriceanu este un play boy pentru Dănciĺă.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?