Suprataxarea firmelor din energie umflă facturile

25 Februarie 2019

Comitetul de Reglementare din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) s-a întrunit luni dimineaţa pentru a aproba un proiect de ordin care prevede majorarea cu circa 2,5%, în medie, a tarifelor de distribuţie a energiei electrice, ca urmare a prevederilor OUG 114/2018, potrivit AGERPRES. Pe de altă parte, însă, tarifele finale pentru populaţie nu se vor majora.

Începând cu data de 01.01.2018, ca urmare a încheierii ultimei etape din calendarul de eliminare a tarifelor reglementate de energie electrică, ANRE nu mai stabilește tarife reglementate. În acest sens au fost eliminate tarifele precum monom cu rezervare (CR), monom (CD), monom cu consum inclus (CI), monom cu rezervare diferențiat pe două zone orare (CR2), monom cu rezervare diferențiat pe trei zone orare (CR3), monom cu rezervare pe tranșe de putere (CTP), precum și tariful social (CS).

Serviciul universal se aplică tuturor clienților care nu au uzat de dreptul de eligibilitate, adică nu au solicitat o ofertă de furnizare în piața liberă și au în continuare un contract în piața reglementată. Tarifele pot fi consultate aici.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?