Steriu, despre controlul parlamentar al Serviciilor: E nevoie de o singură comisie puternică

13 Aprilie 2016
Steriu, despre controlul parlamentar al serviciilor: E nevoie de o singură comisie puternică
Steriu, despre controlul parlamentar al serviciilor: E nevoie de o singură comisie puternică

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, că, la nivel parlamentar, este "probabil" nevoie de o singură comisie "puternică și foarte bine pusă la punct" pentru controlul serviciilor de informații.

"Este nevoie de o modernizare la acest nivel. Avem o activitate la nivelul acestei comisii de control a SRI, aș putea spune o parte din Comisia de apărare care se ocupă și de ceea ce înseamnă SIE. E probabil nevoie de o singură comisie puternică și foarte bine pusă la punct, care să poată, într-adevăr, să asigure transparența (...) serviciilor de informații", a afirmat Steriu, la finalul consultărilor pe care delegația UNPR le-a avut la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pe tema legilor siguranței naționale, scrie AGERPRES.

Liderul UNPR a precizat că în discuții s-a decis ca în următoarele săptămâni să fie abordate prioritar legea privind combaterea și prevenirea terorismului, legea privind cartelele prepay și cea referitoare la securitatea cibernetică."E, de asemenea, nevoie de o actualizare a legislației în ceea ce înseamnă instituțiile de siguranță națională. Atât Legea SRI, cât și Legea SIE sunt legi care au fost redactate, construite, aprobate în anii '90 cu foarte mici îmbunătățiri în 2015. Suntem deschiși și vom participa la orice grup de lucru, am propus o comisie parlamentară specială în acest sens pentru a veni cu o modernizare pentru aceste instituții. UNPR are expertiza necesară, a arătat în ultimii ani o deschidere pentru tot ce înseamnă sprijin în legislația privind siguranța națională", a explicat Valeriu Steriu.

El a precizat că a înaintat șefului statului un "document de poziție" privind viziunea UNPR referitoare la aceste subiecte.

"Suntem foarte deschiși și vom colabora în orice tip de proiect care privește siguranța națională cu Administrația Prezidențială și cu domnul președinte Klaus Iohannis. Dorim să contribuim în mod real ca Legile Big Brother să fie finalizate în această sesiune parlamentară, deci până la sfârșitul lunii iunie. (...) Suntem conștienți și de ceea ce înseamnă libertățile cetățeanului, dar și dreptul familiilor românilor de a trăi în siguranță și în confort în România", a adăugat Steriu.

Întrebat dacă UNPR va propune oameni care să sprijine Guvernul în elaborarea celor trei legi - contraterorism, cartele pre-pay și securitate cibernetică - așa cum a făcut-o PSD, Valeriu Steriu a arătat că partidul său își va putea aduce în Parlament, la nivelul comisiilor, contribuția la aceste proiecte.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?