Scandal diplomatic între SUA şi Noua Zeelandă.Ataşat al ambasadei americane expulzat după altercaţie

29 Martie 2017

La începutul acestei săptămâni, Noua Zeelandă a expulzat un ataşat al Ambasadei SUA, după ce Washington-ul a refuzat să-i ridice imunitatea diplomatică ulterior unei altercaţii în care acesta se pare că a fost implicat, conform unor declaraţii ale presei locale.

Deşi nu s-au oferit mai multe detalii cu privire la activitatea ataşatului din cadrul Ambasadei SUA, reprezentanţi ai poliţiei din Wellington au declarat că au răspuns unui apel care a avut loc în data de 12 martie şi a avut legătură cu cetăţeanul american.

Guvernul Statelor Unite a refuzat solicitarea poliţiei neozeelandeze de a-i ridica acestuia imunitatea diplomatică.

Publicaţia New Zeeland Herald, citată de agenţia Reuters, menţionează că este vorba despre un oficial american care a fost nevoit să părăsească ţara cu “un ochi vânăt şi nasul spart”.

Fără a oferi mai multe detalii, o purtătoare de cuvânt a Ambasadei SUA a declarat:“Luăm în serios orice sugestie în legătură cu acei membri ai personalului nostru care nu ating standardele de conduită impuse de guvernul SUA.”

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?