Rusia adoptă un nou concept, ”mita inevitabilă”, pentru a-i apăra pe oficialii corupți

29 Ianuarie 2019

Ministerul Justiției de la Moscova propune iertarea oficialilor implicați în cazuri de luare de mită sau alte acte de corupție survenite în ”circumstanțe excepționale”, un proiect de lege redactat în urma unei propuneri a președintelui Vladimir Putin, scrie The Moscow Times.

O propunere a liderului rus Vladimir Putin privind decriminalizarea unor cazuri de corupție pare să devină realitate.

Proiectul de lege redactat de Ministerul Justiției încearcă să îi scape de acuzare pe oficialii implicați în cazuri de ”corupție inevitabilă”.

”În anumite circumstanțe, respectarea unor restricții și interdicții...pentru prevenirea conflictelor de interese...este imposibilă din motive obiective”, precizează proiectul de lege, citat de The Moscow Times.

Ministerul Justiției de la Moscova nu oferă exemple ale ”circumstanțelor inevitabile” care ar permite oficialilor să scape de acuzare.Potrivit ultimului clasament al Transparency International, Rusia este considerată drept una dintre cele mai corupte țări din lume, pe locul 138 din 180 de state analizate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Asa esueaza o adunatura ...
29 Jan 20:06
Din groaza ca vine vremea sa raspunda pentru dezastrul economic, puterea isi asigura un mediu infractional prietenesc cu care spera ca vor putea controla populatiei ... doar ca ramin tot mai in urma realitatii !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?