Rovana Plumb și pesediștii își pot recupera banii cheltuiți la europarlamentare

17 Octombrie 2019

Autoritatea Electorală Permanentă va da posibilitatea PSD să le dea candidaților la europarlamentare banii cheltuiți în campanie din subvenția primită de partid de la stat, potrivit Europa Liberă.

Este vorba inclusiv despre Rovana Plumb, candidatul PSD care a contribuit cu cea mai mare sumă în această campanie - 800.000 de lei - și care s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de proveniența banilor, scandal ce a dus la retragerea candidaturii ei pentru funcția de comisar european.

PSD a trimis săptămâna trecută o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă în care întreabă dacă poate folosi banii din subvenția pe care o încasează pentru a-i rambursa candidaților la europarlamentare. Este vorba de social-democrații care au adus bani de acasă în campanie, dar nu au mai primit rambursarea sumelor cheltuite. În total, PSD a cerut 3,4 milioane de lei.
 

Soluția pe care ar putea să o folosească PSD se leagă de ultimul răspuns primit de la Autoritatea Electorală Permanentă. Social-democrații primesc mână liberă să le dea candidaților banii cheltuiți în campanie din subvenția încasată de partid.

“Prin modificarea actelor normative pentru campania electorală puteți efectua cheltuieli din subvenția de la stat, se subînțelege că și datoriile restante campaniilor electorale pot fi achitate din aceleași surse de venit”, se precizează în răspunsul primit de PSD de la Autoritatea Permanentă și obținut în exclusivitate de Europa Liberă.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Livache Teleolteanu
17 Oct 11:50
Am ajuns să plătim din buzunarul nostr, scaunele călduțe ale penalilor ce se vor la Bruxelles.
Asta se cheamă lege și guvernare...mafiotă.
Răspunde
0 0
Si USR primeste subvenții sa incurce guvernarea dlui presedinte !
17 Oct 09:47
Dl Raul ,de ce nu vă nelinisteste ca subvenționați și Grupul de Dialog Social,din care a plecat marele filozof ,Liiceanu , prieten cu dl Băsescu,si alte ONG -uri?Si mai stiți la căte organizaații internaționale plătim cotizații,ca sa ne idrume pasii ?Nu vă intreb câte consulate ere România compartiv cu SUA ?.Pentru ca dl Orban vrea doar sa facă loc la ia săi,flămâmzi ca lupii candieni ,reorganizând administrația ,din care se câstigă bine pesin si prin ricoseu.Aici e lupta,nu cine mosteneste pe dna Dăncilă ,ea insăși succesoare ,devenita astfel din intrigă si trădare.
Răspunde
0 0
Raul
17 Oct 07:48
Eu Nu o sa inteleg un lucru si poate ma lumineaza cineva,poate chair de la aprtidele care primesc subventii d ela stat, de fapt tot de la romanii platitori de taxe si impozite. DOMNILOR DE LA AUTORITATEA ELECTORALA, DOMNILOR D ELA APRTIDE, DACA VA TOT LAUDATI CA AVETI SUTE D EMII DE MEMBRII DE PARTID CARE ISI POT PALTI CU COTIZATIILE LOR TOATE CHELTUIELILE DE CE LUATI BANI PRACTIC DIN BZUNARUL ROMANILOR ? NU AM VAZUT AUTOSTRAZI, NU AM VAZUT NIMCI INA CESTI ANI SI VA TOT VAITATI CA ATI SPONSORIZAT PARTIDUL DIN CARE FACETI APRTE. SA SE TERMINE CU ACEST TRUC IEFTIN PE SPIANREA ROMANILOR. V-ATI FACUT PARTID, AVETI SUTE D EMII DE MEMBRI FOLOSITI-VA BANII DOAR DIN COTIZATIILE ACESTOR MEMBRI. NUMAI APELATI LA AJUTORUL STATULUI DE FAPT AL NOSTRU AL TUTUROR CA SA CE FACETI CU BANII, ZAU NU INTELEG.!!!!!!VIITOARE AGUVERNARE SA ABROGE ACEST TICALOASA DE LEGE A FINANTARII APRTIDELOR, DACA AI MEMBRI CU SUTELE D EMII CE-TI MAI TREBUIE BANI D ELA BUGET ???? VREM NOI ROMANII SA VEDEM CA BANII NOSTRI SE DUC PE LCURURI SERIOASE, INFRASTRCUTURA DE DRUMURI ESTE JALNICA SI VOI VENITI SI CE ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?