Reacția ministrului de resort după ce Orban a anunțat deființarea Ministerului Comunicațiilor

18 Octombrie 2019
Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu

Ministrul interimar al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, crede că e o soluție neinspirată desființarea ministerului pe care îl conduce provizoriu deoarece s-ar pierde extrem de mulţi bani europeni şi principalul pierzător va fi cetăţeanul român, care nu va mai putea beneficia pe viitor de servicii publice digitizate.

Ministrul interimar spune că PNL nu este la prima tentativă de a desființa Ministerul Comunicațiilor, intenție făcută publică de premierul desemnat - Ludovic Orban.

”Cred că este o soluţie total neinspirată desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi, dacă se confirmă, alipirea sau înglobarea acestui minister în cadrul Ministerului Transporturilor. Va duce la o activitate subperformantă a ambelor instituţii ministeriale. Cred cu tărie că Ministerul Comunicaţiilor trebuie să rămână un minister de linie, de sine stătător

PNL a mai avut o tentativă, pe vremea Convenţiei Democratice, chiar dusă la bun sfârşit, de desfiinţare a ministerului. Era o realitate diferită de cea a Europei lui 2019. Astăzi ponderea proiectelor, agendei ce ţine de digital este extrem de importantă în cadrul activităţii ministerului. Să nu uităm că am avut portofoliul european de economie digitală, avem de recuperat în ceea ce priveşte alinierea la standardele digitale europene, fapt pentru care o desfiinţare a acestui minister ar fi o decizie extrem de neinspirată, cu o serie de consecinţe dezastruoase în ceea ce priveşte efortul de digitalizare a României.

S-ar întârzia programele ce ţin de agenda de digitalizare, s-ar pierde extrem de mulţi bani europeni şi principalul pierzător va fi cetăţeanul român, care nu va mai putea beneficia pe viitor de servicii publice digitizate"

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
O sifonarie marca ciordacii infeactori !!!
18 Oct 13:26
Borfasii nu sint in stare sa insraleze un soft de 1000 de euro la 112 si au majoritatea angajatilor anagramati si incapabili sa foloseasca calculatorul !!! Bazele de date sint varza si descentralizate, lasate la mina altor penali gen ghuitza si gasca de laploiesti ... niste birfasi analfabeti si rau voitori ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?