Primul "pește mare" prins în plasa ANI în 2019: NU poate justifica 2,7 milioane lei din avere!

1 Iulie 2019

După o perioadă lungă de cvasi-inactivitate și comunicate de presă legate de consilieri locali sau primari de comune, Agenția Națională de Integritate (ANI) prinde un "pește mare": primarul cu probleme penale al orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei "diferențe nejustificate" în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

"Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN.

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații" în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ", se precizează în comunicatul ANI.

Cătălin Cherecheș a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative."CHERECHEȘ CĂTĂLIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens. Precizăm că Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante", se mai spune în comunicatul ANI.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
A fi bogat ,doar in comunism e infracțiune,bre.
01 Jul 10:59
Napoleon a decis in codul său ca posesiune vloareaza titlu.Cine afirma ca banii au fost procurati ilegal -adica furt,delapidare /de la stat/sau doguri si prostituate de pe piata liberă si,in sfârsit, a inselat pe smenari/coruptul /să dovedească.Incepem iar cu hartuirea oamenilor.Vîșinsky ,ideologul leninist ,cerea ca vinovatul sa dovedeascca nvinovăția ,practica curenta a DNA. Chiar asa din mita a incasat 3 milioane de lei,si nimeni nu plânge averea smenarilor ,ca de la stat sunt audite lunar ,semestriale,anuale.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?