Primăria Capitalei renunță la investiții și trimite banii la Radet

30 Decembrie 2015
RADET
RADET

Situaţie tragi-comică la Primăria Capitalei. Administraţia locală va da Radet 250 de milioane de lei pe care nu le-a folosit pentru investiţii, transmite Realitatea TV.

Fondurile trebuiau să meargă la diverse proiecte, cum ar fi Pasajul de la Piaţa Sudului sau lucrările de la Arcul de Triumf. Dar, fiindcă lucrările sunt întârziate, banii nu mai pot fi cheltuiţi. Aşa că vor fi folosiţi pentru a achita subvenţiile la căldură.

"Am retras banii că nu are rost să îi ţinem imobilizaţi până când se vor finaliza. Luăm bani de la investiţii. Nu pentru că luăm să plătim RADET-ul, ci luăm pentru că nu s-au realizat şi îi ducem în anull viitor ca să plătim ce o fi anul viitor. Noi suntem mai bogaţi anul viitor cu ce am economisit anul ăsta. Adică cu 250 de mil de lei. 7% din buget. O să ne achităm pentru prima oară in istorie faţă de RADET la nivelul deconturilor. Este ceva care nu s-a mai întâmplat, să nu exagerez în istorie, dar din 2011 încoace precis", a declarat primarul interimar al Capitalei.

De unde a rezultat acest excedent financiar? De la lucrări a căror stadiu de execuţie nu satisface stadiul de plăţi. Adică sunt rămase în urmă, nu s-au făcut recepţii, nu s-au făcut plăţi, au explicat oficialii Primăriei.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?