PNL a depus moțiune simplă. Cere demisia ministrului Sănătății

23 Aprilie 2018
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Liberalii au depus luni, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată "PNL solicită lui Liviu Dragnea demiterea ministrului Sănătăţii! De mână cu ministrul Muncii", în care aceştia îi reproşează ministrului Sorina Pintea că a provocat haos în salarizare, anunță Mediafax.

"Moţiunea surprinde mai multe aspecte, primul este cel referitor la haosul salarizării, ne referim şi la situaţia în care au fost aduşi medicii de familie, care practic sunt transformaţi în Cenuşăreasa sistemului sanitar din România, această categorie riscă să dispară în următorii cinci ani ca urmare a subfinanţării. În România Guvernului PSDragnea oamenii mor în spitale. Avem circa 200 de victime oficial, pentru că numărul neoficial este mult mai mare, de gripă şi rujeolă. Avem o şansă ratată de a absorbi fonduri europene pentru spitalele regionale. Avem o nouă criză a medicamentelor oncologice şi practic avem o sănătate în moarte clinică", a explicat deputatul PNL, Florin Roman, după şedinţa BEx a PNL.

"După 15 luni de guvernare PSD-ALDE, tot sistemul de sănătate este dat peste cap de o lege absurdă a salarizării, de lipsa tot mai acută a dotărilor spitaliceşti, de plafoane insuficiente pentru realizarea de analize medicale, de un deficit acut de personal de specialitate. Consecinţa: copiii şi adulţii mor cu zile în spitale. Medicamentele şi vaccinurile ori nu sunt, ori zac prin depozite. Bolnavii de cancer sunt umiliţi şi nu li se asigură medicamentele minimale, iar bolnavilor de hepatită li se refuză tratamente moderne", susţin liberalii în textul moţiunii simple.

PNL mai acuză coaliţia de guvernare şi implicit pe ministrul Pintea că prin creşterile salariale din sistemul de sănătate au fost creaţi "angajaţi de mâna a doua" care au avut veniturile "ciopârţite".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?