Salariul minim diferențiat - ordonanța, adoptată de guvern

9 Noiembrie 2018
Salariul minim
Salariul minim

Ordonanța privind introducerea salariului minim diferențiat în funcție de studii, a fost adoptată de guvern. 

Pentru a intra vigoare salariul minim diferențiat și pentru stabilirea sumelor este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern.

Ordonanța de Urgență a intrat pe lista suplimentară a actelor normative discutate în ședința de vineri. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, sumele vor fi stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara săptămâna trecută că salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei şi respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

,,În urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergenţă fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele - 1 ianuarie 2019", potrivit unui comunicat al guvernului din 23 octombrie.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
09 Nov 14:26
Gata iar incepeti cu abureala voi analfabetilor cu diplome trase la xerox...Deci cei cu studii mai mici, si pensionarii la gunoi...Penalilor iliescieni corupti tradatori jefuitori averile voastre colosale la CONTROL..sa vada si poporul ce averi aveti , si cata scoala!
Răspunde
0 0
Barbu Delavrancea
09 Nov 14:47
5 #Stan Ce-ai fumat baiatule??? E vorba de spre salariul minim pe economie!!! Pensionrii iau pensie, nu salariu. Iar aspectul diferentiat nu cred influenteaza calcularea valorii punctului de pensie. Cat despre diferentiere in sine, este normal sa fie asa: pentru ca unii au frecat coatele de bancile scolii iar altii au frecat mingea si "liniutele".
0 0
Stan
09 Nov 14:25
Gata iar incepeti cu abureala voi analfabetilor cu diplome trase la xerox...Deci cei cu studii mai mici, si pensionarii la gunoi...Penalilor iliescieni corupti tradatori jefuitori averile voastre colosale la CONTROL..sa vada si
Răspunde
0 0
Stan
09 Nov 14:24
Gata iar incepeti cu abureala voi analfabetilor cu diplome trase la xerox...Deci cei cu studii mai mici, si pensionarii la gunoi...Penalilor iliescieni corupti tradatori jefuitori averile voastre colosale la CONTROL..
Răspunde
0 0
Stan
09 Nov 14:23
Gata iar incepeti cu abureala voi analfabetilor cu diplome trase la xerox...Deci cei cu studii mai mici, si pensionarii la gunoi...Penalilor iliescieni corupti tradatori jefuitori averile voastre colosale la CONTROL..
Răspunde
0 0
joska
09 Nov 14:20
ma intreb cati vor beneficia de aceste prevederi multi tineri absolventi de studii superioare lucreaza in diferite domenii unde nu este necesar studii superioare si acesti tineri nu vor primi acea suma de 2350.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?