LIVIU DRAGNEA condamnat: Șeful PSD are 2 ore să se predea

27 Mai 2019
LIVIU DRAGNEA condamnat
LIVIU DRAGNEA condamnat

LIVIU DRAGNEA condamnat. Liviu Dragnea merge la închisoare! Șeful PSD a fost condamnat definitiv la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare!

LIVIU DRAGNEA condamnat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. 

Pentru Liviu Dragnea, sentința de trei ani și șase luni de închisoare cu executare a fost menținută!

Șeful PSD are la dispoziție două ore să se predea la cea mai apropiată secție de poliție. După aceea urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova.

LIVIU DRAGNEA condamnat. UPDATE: Magistratul citește sentința:LIVIU DRAGNEA - 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Olguța Șegu - un an de închisoare cu suspendare

Valentina Marica - achitată pentru abuz în serviciu

Constantin Balaban - un an cu suspendare pentru fals intelectual, acitare pentru abuz în serviciu

Gheorghe Nicușor - trei luni cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz

Adriana Botorogeanu - doi ani cu suspendare

Rodica Miloș - trei ani cu suspendare

Marineci Ionel - trei ani cu suspendare

Bobonica Prodana - achitare pentru abuz în serviciu, încetare proces penal

UPDATE ora 13:30: În scurt timp, judecătorii anunță sentința în procesul lui Dragnea.

UPDATE ora 11:40: Au început deliberările în dosarul lui Liviu Dragnea

Sedința de judecată în care erau implicate două dintre cele cinci judecatoare s-a încheiat. Urmează deliberările.

UPDATE ora 11:30: Până la această oră, una dintre cele cinci magistrate din dosarul lui Liviu Dragnea, Alexandra Rus, s-a aflat în sala de judecată, într-o altă ședință.

LIVIU DRAGNEA condamnat. Infracțiuni

LIVIU DRAGNEA condamnat. La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond.

(w500) <p>Dragnea

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul "DGASPC Teleorman", care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

LIVIU DRAGNEA condamnat. Motivarea deciziei

Magistraţii instanţei supreme au finalizat, în 14 septembrie 2018, motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

LIVIU DRAGNEA condamnat. "Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

(w500)
 
Magistraţii mai arată că, "în reuşita demersului său infracţional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".
 
În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Dragnea, lovit în plin înaintea procesului din 27 mai: "Judecătorii nu se lasă impresionaţi"

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ati auzit ,dar de unde bre,de imunitaea de coercitiune ?
27 May 15:11
Va bucurati degeaba,deputatii au nevoie de aprobarea camerei pentru a fi arestaiti.Dl Iorgovan a intuit ca vom deveni un popor de../hai ziceti de de ce ?/
Arestarea se face după mandatul de deputat 27 May 14:59
Art 72 din constitutie scrie :(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau a r e s t a t i fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.” E greu de inteles ?Deputatii nu pot fi arestați fără incuviintarea Cameri,adică au imunitaea de coercitiune.Deci arestarea ,domnilor,după mandat .Asta ar mai lipsi de staul nostru de lulea,justitia sa schimbe si presedintii camerlor parlamentului .
Răspunde

0 0
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?