Iohannis explică oficial de ce a respins numirile în Guvern. ”Olguța Vasilescu nu are expertiză”

10 Ianuarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, i-a transmis, joi, două scrisori prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă în care o anunță oficial că respinge propunerile de miniștri la Dezvoltare și la Transporturi.

 
 

Klaus Iohannis i-a explicat în mod oficial Vioricăi Dăncilă de ce a respins propunerile ministeriale. În prima scrisoare, președintele explică de ce nu i-a numit pe Ilan Laufer și Olguța Vasilescu, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, în prima fază a remanierii. Despre Laufer șeful statului spune că nu sunt îndeplinite condițiile legale, iar despre Vasilescu că nu are expertiza necesară. În cea de-a doua scrisoare, șeful statului susține că nu i-a numit pe Mircea Drăghici și pe Olguța Vasilescu la Transporturi, respectiv Dezvoltare, deoarece din documentația trimisă nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate.

Olguța Vasilescu, replică acidă pentru Iohannis

Redăm, integral, cele două scrisori: 

Vasilescu nu are expertiza necesară

”Prin adresa nr. 5/6608 din data de 19 noiembrie 2018, ați propus numirea domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice, respectiv a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, ca urmare a propunerii de revocare din aceste funcții a domnului Paul Stănescu, respectiv a domnului Lucian Şova.În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.

În ceea ce privește propunerea de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, apreciez că persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al  transporturilor.

Față de aceste motive, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale, am decis să resping propunerile de numire în funcțiile respective”.

Probleme de legalitate

”Urmare adresei dumneavoastră nr. 5/6690 din data de 22 noiembrie 2018 precum și adreselor nr. 5/5864 și nr. 5/5865, ambele din data de 30 noiembrie 2018, prin care ați înaintat propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice a doamnei Lia-Olguța Vasilescu, respectiv de numire în funcția de ministru al transporturilor a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici, ca urmare a propunerii de revocare/de constatare a vacanței funcției,

Văzând incidența dispozițiilor art. 85 alin. (2) precum și ale art. 105 din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale,

Constatând că în propunerile transmise nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate, iar din documentația transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului,

Vă aduc la cunoștință că propunerile de numire în funcția de membru al Guvernului, înaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada îndeplinirii condițiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs.”

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mircea
10 Jan 18:38
cum sa o renumeasca pe Olguta dupa ce l-a facut in toate felurile pe la TV. malai mare trage de timp cat poate si e razbunator.
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 13:51
JOS CU CLANUL ILIESCIAN TRADATOR , JEFUITOR BOLSEVIC SPURCAT DIN ROMANIA!!!
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 13:49
JOS CIUMATILOR ILIESCIENI JEFUITORI SI TRADATORI AI ROMANIEI SI ROMANILOR...500 RON 1 EURO? MARLANILOR LIBIDINOSI ANALFABETI BOLSEVICI , PEDEAPSA VOASTRA VA VENI CURAND!
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 13:48
JOS CIUMATILOR ILIESCIENI JEFUITORI SI TRADATORI AI ROMANIEI SI ROMANILOR...500 RON 1 EURO? MARLANILOR LIBIDINOSI ANALFABETI BOLSEVICI , PEDEAPSA VOASTRA VA VENI CURAND!
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 13:45
Respect domnule presedinte al Romaniei si romanilor,Johannis!!! 500 ron = 1 euro? Jivinele iliesciene scoase in strada si linsate complet....
Răspunde
0 0
Nelutu
10 Jan 13:45
Dar boul asta sas,cind tinjea dupa functia de ministru de interne sau de vicepremier,ce expertiza avea?
Răspunde
0 0
UN OM
10 Jan 13:38
Cei care critica Presedintele Tarii lasati-o mai moale cu criticile. O intrebare de baraj pentru criticatorii notorii fara argumente clare. O persoana care a fost ministru muncii si a demisionat fara ceva lucruri bune si remarcabile pentru popor cam ce sanse ar avea ca si ministru al transporturilor?
Răspunde
0 0
Mariana Lucaci
10 Jan 13:10
Cozile de topor de la Realitatea...........au grait.
Justificarea facuta de Iohannis este penibila, de gaga. Marele Guru apreciaza. Deci nu existadovezi de nici unele. Sau onor mariile sale de la Realitatea nu vad ridicolul argumentelor ( de fapt aprecierilor) lui Iohannis. Tantalai si rau intentionati. Niste nulitati.
Răspunde
0 0
Groza
10 Jan 13:00
PAD-ul este specialist in argumente.Va ambala cauza in asa fel chiar daca este o minciuna ca la prima citire sa fie adevar.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?