GUVERNUL PONTA 3. Gabriela Szabo, avizată pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

4 Martie 2014
GABRIELA SZABO Foto: MEDIAFAX
GABRIELA SZABO Foto: MEDIAFAX

GUVERNUL PONTA 3. Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat au acordat, marţi, prin vot, aviz favorabil pentru fosta atletă Gabriela Szabo, propusă ca ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Ponta III.

GUVERNUL PONTA 3. Decizia comisiilor de specialitate a fost adoptată cu 24 de voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri. Audierea a durat o oră şi jumătate.

Szabo a afirmat în faţa membrilor comisiilor că îşi propune să creeze o strategie de dezvoltare a sportului românesc pe zece ani, care să fie preluată şi de cei ce îi vor succeda la conducerea MTS."Sunt extrem de onorată şi ştiu ce cade pe umerii mei din acest moment. Primul obiectiv este maximizarea şanselor sportivilor români la competiţiile internaţionale, în special la Jocurile Olimpice. Trebuie să revigorăm sporturile unde România are şanse la medalii. Avem nevoie de o bază largă de selecţie la nivelul sportivilor, de aceea ne dorim să mergem în paralel cu sportul de masă. Din păcate, funcţionăm cu piramida orientată cu vârful în jos şi de aceea avem performeri din ce în ce mai puţini. Vreau să fac o strategie pe cel puţin zece ani la MTS, astfel ca indiferent cine vine după mine să nu fie nevoit să schimbe nimic", a spus Szabo.

Fosta atletă consideră că nu lipsa banilor este cea mai mare problemă a sportului românesc, ci faptul că nu mai este la modă să fii campion.

"Ce-i lipseşte sportului? Părerea generală este că lipsa fondurilor este principala cauză. Nu, sportului îi lipseşte motivaţia autentică a sportivilor şi antrenorilor. Nu mai e la modă să fii campion. Avem nevoie de cluburi puternice. România a fost în vârf în sport şi putem reveni acolo. Resursa umană nu aşteaptă decât un semn, dar avem nevoie de tehnologie de ultimă generaţie, pentru că sportul nu se mai face la nivel empiric. Nu banii atrag performanţa, ci performanţa atrage banii", a afirmat ea.

Majoritatea membrilor comisiilor a salutat desemnarea fostei sportive ca ministru al Tineretului şi Sportului. Deputat Anghel Stanciu a lăudat numirea Gabrielei Szabo şi i-a dat un mărţisor.

Deputatul Raluca Turcan a spus că Szabo este singura persoană potrivită pentru a ocupa un post de ministru în cabinetul Ponta III şi a felicit-o pentru faptul că a aceptat funcţia.

Senatorul Marko Bela a declarat că UDMR o va susţine pe Gabriela Szabo, precizând că sportul nu trebuie să se supună rigorilor economiei de piaţă şi trebuie susţinut de stat.

Deputatul Radu Zlati a avertizat-o pe Szabo că nu va putea face performanţă la MTS, pentru că nu va avea bani. "Pe de o parte v-aş felicita, dar pe de altă parte v-aş plânge de milă, pentru că fără bani nu veţi putea obţine performanţă", i-a transmis parlamentarul.

Senatorul Cristia Anghel a ţinut să-i atragă atenţia Gabrielei Szabo că intră în politică prin acceptarea acestei funcţii, iar răspunsul ei a fost: "Nu aparţin niciunui partid politic şi nici nu-mi doresc acest lucru. Eu sunt Gabriela Szabo."

Senatorul Dumitru Oprea a criticat faptul că fosta sportivă a ajuns cu zece minute întârziere la comisie. Szabo şi-a cerut scuze pentru întârziere, precizând că a zăbovit de la 09.30 în biroul senatorului Ecaterina Andronescu.
Fosta atletă Gabriela Szabo a fost desemnată, luni, pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului în Cabinetul format de USD cu UDMR. Printre cele mai importante performanţe din cariera ei sportivă se numără titlul de campioană olimpică la Sydney, în 2000, în proba de 5.000 de metri, medalia de argint la 1.500 de metri la JO de la Atlanta (1996) şi de bronz la Sydney, cele trei medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber, la Atena (1997 - 5.000 de metri), Sevilla (1999 - 5.000 de metri) şi Edmonton (2001 - 1.500 de metri), patru prime poziţii la Campionatele Mondiale de sală şi un titlu de campioană europeană în sală, la Gent (2000 - la 3.000 de metri).
Din februarie 2013, Gabriela Szabo a fost consilier al fostului ministru Nicolae Bănicioiu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 -2
Antonie
04 Mar 13:11
Singurul ministru potrivit !S-a ridicat ,,de jos,, muncind din greu si cu rezultate stralucite!De-ar fi avut Romania ministri ca ea,am fi ajuns ,credem ,departe.Cu plagiatorul Ponta si cu maghiarii sai vom bate pasul pe loc,ba ,credem ,ca vom face niste pasi inapoi,,,ne vor bazai iar cu steaguri,cu facultati unguresti si alte aiureli din astea de se mira si alte tari cu ce pretentii vin.Maghiarii,UDMR se incapatineaza sa accepte ca Romania este pentru ei o gazda primitoare si atat!Daca nu le place sa-si ia bagajul ca in balada unui cunoscut poet.Cand Franta,Italia ,turcia ,Grecia,Anglia Elvetia ,Germania .rusia vor arbora steaguri unguresti in scolile si in institutiile lor ,atunci si Roamnia va accepta aceste insemne.
Răspunde
0 -1
gigi
04 Mar 15:34
5 Pacat ca s-a lasat tirita in noroi!!!!sau poate e multumita de "teleguvernarea" de pina acum!!!!!
0 -2
MIKI
04 Mar 13:05
Propunerea este bună. Să nu păţim la fel cu Grapini.
Răspunde
2 0
Dorin-Adrian Cristea
04 Mar 13:02
Szabo, cat mi-ai fi de draga stii cum te repudiez? O sa vezi!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?