Gușă: Epoca Dragnea s-a încheiat. Scrisoarea PSD-iștilor împotriva sa are caracter ireversibil

14 Septembrie 2018

Scrisoarea semnată de baronii Partidului Social-Democrat atârnă greu. ”Epoca Dragnea s-a încheiat”, spune Cozmin Gușă, care a analizat efectele documentului din două perspective - fie liderul PSD va pleca de tot din partid, fie formațiunea politică se va dezbina. Cert este că demersul este unul bun pentru România, mai susține consultantul politic. 

”PSD e într-un punct mai bun. Toată această agitatie internă - mega-agitație, mișcare browniană, din punct de vedere al lui Dragnea - îi va ajuta să se elibereze de anormalitate. Este dovedit că ceea ce a facut Dragnea cu un grup extrem de restrâns de apropiați este din spectrul anormalității politice, a unei politici anti-naționale evidente, nepermisă la un partid de guvernare, și uite că până la urmă, la fel ca mămăliga românească, a explodat și PSD, a declarat Gușă, la Realitatea TV.

Mișcarea social-democraților are caracter ireversibil, subliniază consultantul politic. 

În această scrisoare, pe prima poziție în ceea ce privește semnatarii se situează Paul Stănescu, care a semnat primul, spune consultantul politic. Pe cea de-a doua poziție ”e un foarte important personaj”, dar pe pozițiile pozițiile imediat următoare se află organizații județene, precum Dâmbovița, Giurgiu, ori Buzău, nelipsind nici ”Brăila, cu Tudose”.

La dorința lui Paul Stănescu, pentru a nu putea fi contestată din punct de vedere statutar această scrisoare, care nu se va așeza pe masa lui Dragnea, ci pe masa Biroului Permanent Național și a Comitetului Executiv, au fost mai degrabă refuzați președinții interimari ai organizațiilor județene, atrage atenția consultantul politic.”Avem o certitudine că pe aliniamentele pe care le-am auzit, legate de conducerea nestatutară, de faptul că PSD a fost băgat în gard, căderea în sondaje, oamenii ăștia nici nu mai pot merge pe stradă din cauza lui Dragnea și ai săi, nici în județele lor, din cauza acestei grupări”, subliniază consultantul politic. 

Au apărut numeroase știri, mai mulți social-democrați anunțând că n-ar fi semnat, atrage atenția Gușă. 

”Treburile sunt împărțite. Există și foarte multă lașitate. Pe unul ca Marius Dunca, de la Brașov, nu l-a chemat nimeni să semneze. El când zice ca n-a semnat se ascunde, dar nimeni nu-l caută. Ei știu că e la vânătoare de post ministerial, el speră că dacă Bran, de la Ministerul Sportului, va fi dată afară, Dragnea îl va nominaliza pe el. 

Altul care joacă la dublu e 'baronul roșu' de la malul mării, Felix Stroe, pe care Dragnea l-a păstrat în fruntea unei companii, la Constanța, companie care greblează foarte mulți bani. Ultra-bogat, deținător de yachturi pe Mediterană, a dat și el acest mesaj public de susținere. Ca el mai sunt câțiva, însă e clar că cele mai importante organizații au semnat”, a precizat consultantul politic. 

”E clar că sunt mai mulți de jumătate, și, după cum îi cunosc eu, și în calitate de fost secretar-general PSD, vor aștepta să se întâlnească din nou și să prezinte asumat, într-un mod politic clar. E o veste bună pentru România, pentru că toată această sperietură pe care o tragem cu toții din cauza lui Dragnea și ai săi, cu posibilitatea iminentă de ratare a președinției rotative a Consililui UE, această veste ne liniștește”, punctează Gușă.

Consultantul politic explică și care vor fi, în continuare, mișcările lui Drganea ca răspuns la recentele evenimente. Liderul PSD are două elemente de manipulare mediatică, susține Gușă:

”Primul -  că s-ar intelege cu Firea și ar negocia, dar este exclus - știu ce se petrece în organizația București. Dragnea controlează o minoritate, sub 20%, din organizația București și e evident că Firea nu se va întoarce din drum. El spune asta ca să descurajeze și alte posibilități de semnătură.

Al doilea element - cei care au semnat ar fi 'baroni afurisiți' care vor să împartă România între ei. Ceea ce ar face Dragnea singur ar vrea să facă ei. Acum dacă o fac statutar, cu tot partidul, asta e viața, i-au votat românii. Dacă iau decizii politice transparente, asta e. Numai că se face o schimbare fundamentală, asta n-a înțeles Dragnea”.

”Decizia pe care o ia sfătuindu-se ba cu Coldea, ba cu Bușcu sau cu Mircea Dinescu - consilierii lui- , nu are legitimitate în fața partidului și partidul, prin semnăturile cele mai avizate, s-a hotărât în sfârșit să-l descăuneze”, a mai spus consultantul politic.

În acest moment, Dragnea este ”dezumflat”. Semnele de disperare pe care le-a dat ieri la întâlnirea cu organizațiile județene sunt clare, subliniază Gușă, adăugând că liderului PSD i s-a spus în față că scrisoarea a fost semnată și el a insistat - ”am înțeles că  a vândut postul de ministru al Transporturilor de cinci ori, inclusiv baronului de la Malul Mării. Acesta l-a crezut”, evidențiază consultantul politic.

În acest moment, ”treburile” nu se mai pot întoarce, iar felul în care va fi tranșată această situație va fi în defavoarea lui Dragnea. Nu știm dacă va fi cu plecare totală sau cu ruperea partidului, dar epoca Dragnea s-a încheiat și acest semnal e unul sigur, de care nu ar trebui să se îndoiască nimeni, precizează Gușă. ”Vor urma zile de manipulare mediatică, mizele sunt foarte mari, dar asta nu ne împiedică să-i contrazicem”, a conchis consultantul politic.

Nume grele din PSD se aliază împotriva lui Liviu Dragnea și semnează o scrisoare prin care încearcă să îl detroneze, eventual, de la cârma partidului. Cei 20 de semnatari îi reproșează derapajul necontrolat al PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea și îl acuză de confiscarea partidului în interes personal, alături de un grup mic de personaje, care nu fac parte din PSD, și încălcarea statutului partidului prin deciziile luate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
14 Sep 16:28
... cu sau fara dracnea, ramin aceiasi gasca de corupti si penali !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?