Florin Cîțu acuză guvernul că a provocat pierderi imense la CFR Călători

4 Iulie 2018

Liberalul Florin Cîțu critică măsurile luate de guvernarea PSD-ALDE, care a acordat gratuitate studenților la călătoriile cu btrenul, provocând astfel pierderi financiare importante CFR Călători. 

Senatorul PNL, Florin Cîțu, lansează un nou atac la adresa guvernului! Liberalul a afirmat că CFR Călători a trecut de la 48 de milioane de lei profit la 367 milioane de lei pierdere pentru că a acordat gratuitate pentru studenţi, susţinând că Liviu Dragnea şi "gaşca lui" nu vor deconta "costul" dezastrului economic.

„Hotia si prostia guvernantilor platita din buzunarele romanilor

In primele zile de mandat in 2017 m-am opus subventiei de la stat care permitea studentilor sa calatoreasca gratuit cu trenul. Am introdus un amendament care a fost aprobat in comsia de buget-finante si care le permitea studentilor sa circule gratuit doar pe ruta resedinta-universitate.

A inceput un scandal imens. Am fost acuzat din toate partile, inclusiv din partid. Amendamentul a fost respins, si legea votata de toate partidele.

A trecut un an si jumatate de atunci si este momentul sa tragem linie si sa vedem impactul masurii.

In 2016 CFR calatori a avut un profit de 48 milioane lei.

In 2017 CFR calatori a avut PIERDERE de 20 milioane lei.

In 2018 CFR calatori a bugetat o PIERDERE de…atentie… 367 milioane lei!

Cateva concluzii:

- aceste pierderi trebuiesc acoperite. banii sunt luati din alte bugete (investitii, evident) si/sau din taxe mai mari.

- nimic nu este gratuit. Totul se plateste. De fiecare data cand auziti despre ajutoare de stat, program cu dobanzi zero, start-up nation, trebuie sa va ganditi ca dumneavoastra platiti pentru aceaste programe care vor esua inevitabil. In loc sa mergeti in concediu platiti aroganta acestor hoti.

- pierderile mai arata un lucru. statul este cel mai prost adminsitrator (stiam asta dar imi place sa spun mereu).

CFR Calatori este doar un exemplu. Dar este un exemplu care surprinde perfect efectul subevntiilor in economie.

Daca in doar 12 luni CFR Calatori a trecut de la 48 milioane lei profit la 367 milioane lei pierdere pentru ca a acordat gratuitate pentru studenti, imaginati-va ce impact au in economie restul subventiilor care dupa calculele mele sunt in jur de 3 miliarde euro (!).

Inca un exemplu. Propaganda socialista ne spune prin intermediul trompetelor platite (tot din banii nostri) ca nu exista efecte negative ale interventiilor cu bocancii in economie (plafonari de preturi, interventia in contracte in derulare, FSDI etc). Socialistii ne spun ca iliberalismul nu ne costa nimic.

Sa ne uitam la Ungaria. In 2015 a pierdut 14.8 miliarde dolari din investitii directe. In 2016 a pierdut 5.3 miliarde dolari. In 2017 au continuat sa-si retraga din investitii Franta, Germania, UK, Luxemburg si Elvetia. Tot in 2017 Ungaria a picat 8 locuri in World Bank's Doing Business 2018 , si acum se afla in spatele Romaniei (care a picat tot 8 locuri fata de 2017).

Masurile pe care Dragnea #penalul si gasca lui de incompetenti le iau astazi in economie ne costa. Aceste costuri apar atat in pierderile companiilor, in lipsa investitiilor directe dar si in preturile din economie (inflatie si dobanzi).

Dar Dragnea #penalul si gasca lui de incompetenti stiu foarte bine ca imping Romania intr-o prapastie din punct de vedere economic si o izoleaza politic. Dar nu-i intereseaza. Nu ei deconteaza costul acestui dezastru. Noi platim. De aceea, revin si spun, trebuie sa plateasca personal. Toti.”, scrie Cîțu, pe Facebook.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Fabian Ratiu
04 Jul 13:27
Boule!
In toate tarile civilizate din Europa, studentii au ori gratuitate, ori 50% reducere la tarifele de calatorie pe perioada studentiei, iar pensionarii au gratuitate peste o anumita varsta.

Dar Mata- Nea Florin Caisa Citu, ai cercetat cat anume a fost valoarea deconturilor pentru studenti & pesnionari??? Asta sa ne spui, diletantu' lu' peste, care stii economie cat stie Tatza Fleanca limba japoneza...

Pierderile din CFR si alte companii de stat se datoreaza, in mod obsinuit si de mult timp, firmelor voastre capusa. Si cand nu va mai saturati nici de capusat, propuneti inlocuirea monopolului de stat cu monopol privat. Cum ati facut cu Petrom, cu Romtelecom, cu Sicomed, cu Biofarm, etc...
Si DUPA ce va vedeti si visul asta cu ochii, si le vindeti la o cincime din valoare, atunci:
- ori le cumparati tot voi - vezi cazurile Patriciu, ca nici acum n-au reusit kazahii sa stinga cele 600 mil. dolari datorie acumulate de Petromidia catre stat, pe timpul lui Patriciu,
- ori ne jupoaie pe noi: Vitamina C fiole s-a scumpit cu 1000% (de zece ori, fartate!!!) dupa preluarea Sicomed de catre cehii de la Zentiva; si chiar si asa, un an a fost pe piata, un an n-a fost; apoi iar a fost, apoi iar n-a fost, si niciodata nu stii cand o retrag si cand o reintroduc...

Si apoi, in care tara din Europa ai tu firmele de salubrizare, transportul in comun, transportul pe cai ferate, complet privatizat, fir-ai al dreacu de lacom?!??! Voi ati vrut sa concesionati si Portul Constanta unui armator privat!!! Si ati vrut sa desfiintati/demolati calea ferata Constanta-Mangalia, pe motiv ca nu e nevoie de asa ceva - avem oricum sosea, si facem si autostrada daca mai trebuie; ca sa mai furati de la stat prin intermediul exproprierilor aferente, dupa ce strategic cumparati proprietatile inainte!!!

Mama voastra de hotzi si pungasi!!! Toti sunteti niste hotzi si niste pungasi!!! Dar TOOOTZI!
De ne-ar lua dracu' odata, si tara si tot - sa vad, de unde o
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?