Dragnea: Posibilitatea majorării alocaţiilor, analizată de Ministerul Muncii

8 Mai 2014
Alocațiile pentru copii ar putea fi acordate diferențiat
Alocațiile pentru copii ar putea fi acordate diferențiat

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că Ministerul Muncii analizează posibilitatea majorării alocaţiilor, el arătând că o asemenea măsură se poate pune în discuţie numai după venirea delegaţiei FMI şi că eventuala creştere trebuie să fie susţinută de economie.

Întrebat dacă alocaţiile vor creşte în acest an, Dragnea a răspuns: "Numai după ce vine delegaţia FMI, BM şi CE se poate pune în discuţie o asemenea măsură. Până la această oră Guvernul nu are o opţiune în sensul ăsta, în schimb ştiu că doamna ministru Rovana Plumb, la Ministerul Muncii, analizează această posibilitate".

Dragnea a spus că nu poate preciza în acest moment dacă şi cu cât se poate majora suma pentru alocaţii, el arătând însă că această creştere este un obiectiv.

"Este important ca această creştere să poată să fie şi susţinută de venituri. Unul din obiectivele esenţiale ale Guvernului Ponta îl reprezintă creşterea tuturor veniturilor celor care muncesc, precum şi creşterea tuturor pensiilor şi alocaţiilor, inclusiv a celor pentru copii. Dar aceste creşteri nu pot fi realizate decât în funcţie de creşterea economică şi de creşterea veniturilor", a menţionat Dragnea.

El a spus că Guvernul are ca obiectiv creşterea progresivă a alocaţiilor, însă îşi propune să aibă o abordare realistă, care să fie susţinută şi de posibilitate şi nu intenţionează să aibă o abordare populistă a acestei teme.

Sursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
08 May 16:40
ANUL ASTA CAMPANIA ELECTORALA VA FI PAVATA DOAR DE BUNE INTENTII...
Răspunde
2 0
bebyi
08 May 15:54
Dragnea ,gunoi psd-ist nenorocit,acum vreti sa mariti alocatia si asta numai daca se poate.Pina acum de ce nu ati marit-o scirbe comuniste.Aveti nevoie de voturi.Daca psd-ul cistiga alegerile sa terminat cu Romania
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?