Cristoiu: Principalii beneficiari ai prăbușirii Bancorex sunt firme acoperite ale fostei Securităţi

26 Februarie 2017

Principalii beneficiari ai Prăbușirii Bancorex au fost cei care au preluat după 1989 firmele sub acoperire ale fostei Securități. Asta scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal care prezintă o scrisoare şi documente în acest sens, primite de la fiul fostului şef Bancorex, Răzvan Temeşan. 

Ion Cristoiu scrie pe blogul personal despre existenţa unei liste secrete de persoane și firme care au avut credite la Bancorex, dar pe care Prăbușirea Băncii le-a lăsat cu banii nereturnați.

"După publicarea scrisorii lui Petre Roman, am primit mesaje care-mi atrăgeau atenția că lista persoanelor și firmelor care au avut credite luate de la Bancorex a fost publicată cu ani în urmă. Mesajele m-au convins că și eu și Petre Roman ne înșelasem, crezând că lista e încă secretă și că va rămâne secretă în vecii vecilor Amin", a scris Cristoiu în articol.

Acesta a primit însă o scrisoare şi nişte documente de la Bogdan Temeşan, nimeni altul decât fiul fostului şef al Bancorex, Răzvan Temeşan. Acest lucru avea să schimbe datele problemei: "Documentul de excepție trimis de Bogdan Temeșan și pe care-l reproduc împreună cu scrisoarea e Procesul Verbal de predare/primire încheiat de Bancorex și BCR la data de 20.09.1999. Din el și din Scrisoarea lui Bogdan Temeșan se înțelege că principalii beneficiari ale Prăbușirii Bancorex au fost cei care au preluat după 1989 firmele sub acoperire ale Direcției de Informații Externe ale fostei Securități", a tras concluzia Ion Cristoiu Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?