Ce spune Liviu Dragnea despre o OUG a Guvernului pentru modificarea Codurilor Penale

16 Aprilie 2018

Liviu Dragnea a infirmat că Guvernul ar urma să dea o OUG pentru modificarea Codurilor Penale, pentru punerea în acord cu directiva europeană.

”Guvernul nu are intenția să adopte o OUG pentru modificarea codurilor penale, ministrul Justiției nu a spus că are de gând să facă așa ceva”, a spus Dragnea. 

De fapt, Tudorel Toader a anunțat în decembrie 2017, la comisia specială pentru legile justiției, că dacă până în aprilie 2018 nu este transpusă Directiva europeană privind prezumția de nevinovăție, Guvernul va fi obligat să adopte o ordonanță de urgență.

Toader a subliniat că termenul de transpunere a Directivei este aprilie 2018.

„Dacă nu, se justifică urgența adoptării unei ordonanțe de urgență pentru transpunerea unei directive, în măsura în care Parlamentul nu acționează în acest sens. Dacă legea, dintr-un motiv sau altul, într-o formă sau alta, nu va trece de Parlament și nu va fi promulgată în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte juridice, Guvernul este obligat să adopte o ordonanță de urgență”, a declarat ministrul Justiției.

Șeful MJ a arătat că în Constituția României este prevăzută prezumția de nevinovăție, dar că această garanție trebuie transpusă la nivel infrainstituțional și la nivelul practicii judiciare.

„Nu este suficient să ai la nivel de Directivă o astfel de obligație, de garanție, nu este suficient să ai la nivel de Constituție o astfel de garanție. Este nevoie ca și Codul de procedură penală să ofere suficiente garanții”, a argumentat ministrul Justiției.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?