Biarritz 2019, un summit G7 exploziv: marile subiecte de urmărit

24 August 2019

Liderii celor mai industrializate şapte ţări din lume (G7) s-au reunit la Biarritz, în sud-vestul Franţei, unde se anunţă un summit exploziv, în timp ce opinia publică mondială aşteaptă soluţii concrete la crizele care zguduie planeta. AFP relevă şase subiecte de urmărit.

Sub măsuri stricte de securitate, liderii G7 lucrează împreună de sâmbătă după-amiază până luni la Biarritz. Şase subiecte merită atenţie, scrie AFP, care le trece în revistă.

Un test pentru Occident

G7 traversează o perioadă dificilă. Contestat de noile puteri în ascensiune, acest club select de factură liberală este divizat, îndeosebi de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, la 21 ianuarie 2017.

Marea întrebare este dacă membrii săi vor fi apţi să dea dovadă de eficacitate în marile crize actuale, scrie adevarul.ro. Emmanuel Macron încearcă să facă paşi în acest sens, prin cooptarea Indiei. „Trebuie să căutăm să avansăm în privinţa unor coaliţii“ cu ţări care se remarcă prin bunăvoinţă, a spus preşedintele francez.Citește mai multe aici!Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?