Beizadeaua fostului director Oltchim, investitor imobiliar în Capitală

12 Septembrie 2019
Aici sunt banii Oltchim
Aici sunt banii Oltchim

Nimeni nu a fost făcut răspunzător pentru falimentul nedeclarat al Oltchim și pentru pierderile uriașe. Directorul combinatului este bine merci, iar fiul acestuia construiește ansambluri rezidențiale în București.

Fiul fostului director general al Oltchim, Constantin Roibu, și un alt investitor vor finaliza în această toamnă un proiect de locuințe în zona Timpuri Noi din București. În total, ansamblul rezidențial cuprinde 161 de apartamente, pe care Ziarul financiar le-a estimat ca o investiție în valoare de 10-11 milioane de euro. În plus, investitorii au declarat că doresc să mai dezvolte astfel de ansambluri rezidențiale și în alte zone ale Capitalei.

Unul dintre cei doi investitori de ansambluri rezidențiale din București este Alexandru Roibu, fiul lui Constantin Roibu, fostul director general al companiei de stat Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Nnu mai există nicio îndoială că Oltchim a fost unul dintre cele mai mari jafuri din cei 30 de ani de economie liberă din România, scrie RFI. Despre felul în care Oltchim a ajuns în insolvență s-au scris tomuri întregi și o parte dintre ele se pot găsi pe Internet printr-o simplă căutare.

Cine mai știe cât de mari au fost pierderile statului din afacerea Oltchim? Din aduceri aminte, se poate spune că datoriile, piederile, garanțiile statului neachitate de firma din Râmnicu Vâlcea ajung în total la câteva sute de milioane de euro.Iar cazul s-a rezolvat prin intrarea combinatului în insolvență, prin administrarea sa timp de câțiva ani, prin mutarea zonei de business profitabilă pe o altă companie și vânzarea către un investitor.

Totul ar fi perfect, doar că procedura are două hibe, potrivit sursei citate. În primul rând, Comisia Europeană s-a sesizat și cere recuperarea a 335 milioane de euro, sume care au fost acordate ca ajutor de stat incompatibil cu normele europene.

În al doilea rând, din câte știm în spațiul public nimeni nu a fost făcut răspunzător pentru falimentul nedeclarat al Oltchim și pentru pierderile uriașe. Directorul combinatului este bine merci, iar fiul acestuia construiește ansambluri rezidențiale în București.

Ieșirea din piață a Oltchim a accentuat deficitul comercial cu produse chimice, un capitol sensibil pentru economiua românească, în acest moment, în materie de schimburi comerciale.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Tralala
12 Sep 11:49
Aici sint banii d-voastra ! Cu banii de la combinatul devalizat, mica beizadea face bani din ''imobiliare'' ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?