Atac la adresa României! Ce reclamă minstrul de externe maghiar

6 Iulie 2019

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a declarat că este inacceptabil faptul că s-au făcut paşi înapoi în ce priveşte drepturile minorităţilor în România, a informat agerpres.ro.

Szijjarto a afirmat că noul Cod administrativ, modificat de guvernul român printr-o OUG, reduce, în loc să extindă drepturile minorităţilor naţionale, contrar unei propuneri susţinute anterior de o majoritate parlamentară.

Conform noilor reglementări, minorităţile naţionale îşi vor pierde dreptul la folosirea limbii materne, dacă proporţia lor în populaţia generală scade sub 20%.

Prevederile anterioare garantau protejarea drepturilor dobândite indiferent de evoluţiile demografice, se adaugă în declaraţie.

"Considerăm că noile reglementări pun de asemenea în pericol dreptul la folosirea limbii materne în procedurile administrative în sate şi oraşe unde proporţia minorităţilor naţionale depăşeşte 20%", a mai spus Szijjarto, potrivit agerpres.ro.

Reglementările internaţionale şi bilaterale protejează drepturile minorităţilor şi acestea trebuie respectate şi în România, a insistat ministrul ungar de externe.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Radio Evevan !
07 Jul 13:12
Marcel 07 Jul 09:19 - In hungaria sint si 3 milioane de tigani si nu am vazut nici un steag pe cladiri ... sint austrieci, sirbi, ucrainieni, rusi, bulgari, turci, ... pe linga romani !!! Nu am vazut nici un steag in hungarica ! Boanghenii sa DEMONSTREZE ca legile lor depasesc legile romanesti in facilitati REALE si apoi vorbim !!!
Răspunde
0 0
Moromete
07 Jul 11:03
CATRE REDACTIE: Pe viitor sa creati o rubrica numita RECLAMATII . Deoarece , sunt convins, ca tara vecina si ”prietena” va avea ocupat 90% din continut.
Răspunde
0 0
Marcel
07 Jul 09:19
Mai Joska tu sau esti orb sau ai orbul gainilor. In Ungaria sant drapele romanesti in fata cladirilor unde sant romani si au scoli unde se poate invata in zonele unde sant romani fara probleme. In Ungaria sant cam 30-35 de mii de romani. In Transilvania sant 1.5 milioane de maghiari adica cam de 50 de ori mai multi. Despre ce vorbim ?
Răspunde
0 0
Marcel
07 Jul 09:16
La ce le-a folosit limba romana la cei 3-4 milioane de romani plecati ? Huh? La ce ? La mai nimic sau o sa le foloseasca sa se poata certa cu cei de ramasi cand au de mers pe undeva. Nu trebuie sa va f..grija altuia si ce invata si de ce fiecare invata sa se descurce cum poate si cum e mai bine pentru el. Am auzit si comentarii de genul..."nu te baga in seama nimeni daca nu stii romana"....Da? Bun si ? Nu te baga in seama alti romani ? Si ce daca ? Vedeti-va te treburile voastre nu de grija altuia.
Răspunde
0 0
iacob
07 Jul 09:10
Ungaria sa dea exemplu palpabil de respectarea dreptului nationalitatilor conlocuitoare, la ei acasa, dupa care sa-si spuna punctul de vedere vis a vis de problema minoritatilor nationale din alte state. Oare mai au dreptul sa vorbeasca dupa ce au magyarizat forta nationalitatea romana si alte nationalitati din spatiul unde l-au avut sub ocupatie vremelnica!??
Răspunde
0 0
Marcel
07 Jul 09:09
La ce le-a folosit la ei 3-4 milioane de romani care s-au dus din "superba lor tara" in gradina altuia sa isi castige existenta ? Si ca sa parafrazez furatul din comentatiul anterior sa zic ca multi romani/vlahi dau cu jula cu furatu prin Europa. Asa au facut in decursul istoriei au mers in curtea altora si au uitat sa mai plece si s-au facut stapani. Sa va fie rusine aveti orbul gainilor.
Răspunde
0 0
joska
07 Jul 06:52
care drepturi domnul ministru nu cunoate realitate sa vina la noi sa stea un an si dupa acea sa vorbeasca despre drepturile minoritatilor.orice minoritate trebuie sa cunoasca limba oficiala a statului unde locuieste.punct si de la capat.
Răspunde
0 0
Tiganisme Boanghenesti
06 Jul 22:41
Astia sa ceara ceea ce dau si ei minoritatilor !!! ieri veneau calare prin europa la furat, azi nu mai pot dormi de grija altuia !!! Boanghenul ramine boanghen ... in america, cea mai mare democratie, poti vorbi ce limba vrei, dar in functiile de stat nu ajungi daca nu stii engleza !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?