Alina Mungiu atacă dur diaspora românească: ”lumpendiaspora”, ”o masă jalnică”, manipulată

3 August 2018
Alina Mungiu Pippidi
Alina Mungiu Pippidi

Ziua şi jignirile la adresa românilor care protestează. De această dată, limbajul de mahala îi aparţine politologului Alina Mungiu Pippidi.

Cuvântul ”mahala” pentru că a fost folosit chiar de fondatoarea Societăţii Academice din România. ”Această mahala nu reprezintă diaspora!" a scris Pippidi, pe româniacurată.ro.

Politologul mai spune că românii din diaspora nu sunt neapărat mai bine educaţi, cu referire la bunul simţ elementar, şi spune că e suficient să îi priveşti la coadă, la low cost, pe orice aeroport.

”Am transferat în străinătate o considerabilă parte din mahalaua noastră, aceea din ,,De ce trag clopotele, Mitică?" a lui Lucian Pintilie, cea a cărei atitudine faţă de restul lumii este, invariabil, ”De proști".”, a mai scris Alina Mungiu Pippid.

”Faptul că manipularea ordinară a acestei mase jalnice, cert parte din identitatea noastră națională centenară, dar partea pe care aș prefera să o uităm, de către niște operatori ordinari din politică, servicii și mass media aferentă a putut atinge culmile pe care le vedem zilele astea e o consecință a unei realități asupra căreia avertizez de mult: prostirea sistematică a opiniei publice și izolarea deliberată a oricăror voci care îndeamnă la calm, rațiune, bună cuviință în relație cu adversarul politic și obiectivitate”, mai scrie Mungiu, care critică, printre altele, mitingul din 10 august și sloganul ”M*ie PSD”.

Zilele trecute, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu, a aruncat o serie de invective la adresa românilor plecați în străinătate, pe pagina personală de Facebook.

Despre cei care și-au anunțat prezența la mitingul din 10 august, Prescornițoiu spune că sunt niște „hoți, curve și cerșetori”, în opinia sa cei care muncesc în străinătate neavând ce să caute la miting.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gogu de la aprovizionare
08 Aug 14:33
Consider ca este bine sa i raspund acestui gunoi,in 3 usi,care nu poate sa stea decat pe scaun.Prima data am crezut ca este barbat.Din ce cauza caricatura au plecat toti acesti oameni din tara lor?Iti spun tot eu,al vostru ,FSN ,apoi PSD.Este normal sa mergem cu low cost sa putem trimite si la cei de acasa,pe care i ati nenorocit,muncim,nu furam ca voi,sa putem merge cu business class.Veti merge in coloana la puscarie,tu poti merge la barbati,nu si dau seama.
Răspunde
0 0
Groza
06 Aug 23:57
O femeie fara scrupule.Jigneste niste oameni care au plecat intrucat sefi ei nu au creeat locuri de munca.
Răspunde
0 0
Nico
06 Aug 23:32
Fac "Pipi " si trag apa (la wc )-asa dispare inteligența "marii politoloage".Nu or fi fost alții in academie de a ajuns asta şefã?
Răspunde
0 0
Nico
06 Aug 23:30
Fac "Pipi " si trag apa (la wc )-asa dispare inteligența "marii politoloage".Nu or fi fost alții in academie de a ajuns asta şefã?
Răspunde
0 0
Popescu Constantin
06 Aug 22:26
Jos palaria stimata si distinsa DOAMNA !! Sunteti cea pe care am descoperit-o dupa '89, adevarata FIICA A POPORULUI ROMAN ! CU PUTERNICA TARIE OBIECTIVA ATI TRANSMIS ACEASTA RADIOGRAFIE ! DOAMNE, OCROESTE-I PE ROMANI ! DUMNEZEU SA NE APERE SI SA DEA JOS, DE PE OCHI, SOLZII DE PESTE.... SA VEDEM TOTI ADEVARUL DIN JURUL SI CENTRUL ROMANIEI !!!!!!!
Răspunde
0 0
alina
05 Aug 01:33
Am citit acest articol cu rusine si scarba. Rusine pentru ca cineva cu pedigriul si pozitia dnei Mungiu poate scrie asa ceva despre romani. Scarba din acealasi motiv. Nu inteleg, dincolo de consideratiile politice, ce scop are caricaturizarea cu cruzime a unei categorii asa de largi de conationali?

Diaspora este estimata la peste 4 milioane de romani, dar probabil cifrele reale sunt mult mai mari. Aceasta “masa jalnica” a trimis in anul 2017 in tara fix 3.792.000.000 euro, conform datelor BNR. Adica mai mult de jumatate din bugetul Educatiei pentru 2017, care a fost 3.1% din PIB! Tinand cont de aceste cifre, eu inteleg ca oamenii au plecat ca sa munceasca, inclusiv pentru familiile lor ramase in tara. De asemenea, din aceste cifre mai deduc ca romanii “fara mijloace reale de subzistenata sau prinsi in flagrant” din strainatate sunt o minoritate, in raport cu restul, cei care muncesc cinstit si din greu si trimit echivalentul a 2% din PIB-ul Romaniei in tara, intr-un an.

Din articolul doamnei Mungiu, inteleg ca a presta o munca fizica, care nu necesita studii inalte, ar fi ceva condamnabil, dezonorant. Ca oamenii acestia pe care savant ii numeste “lumpendiaspora”, pacatuiesc prin a nu avea studii sau venituri mari. Ca a zbura cu o companie low-cost este un lucru rusinos, demn numai de “pleava” proletariatului, la fel ca si coada la ghiseele din institutiile statului (vezi doamne, le da peste cap orarul sarmanilor functionari suprasolicitati in lunile de vara!) sau caratul zacustelor (si probabil, a tuicilor, sarmalelor si placintelor de casa) cu avionul in tari straine.

Marturisesc ca am pacatuit la fel, ca am transportat slanina cu Wizz Air, indesata in bagajaul de cala pe langa palinca de casa din Ardeal, dulceturile si zarzavatul de la mama, carnati de casa si parjoale de la socri si ceva covrigi de Bucuresti la un leu bucata, dupa care este innebunit fiul meu dar nu ii gasim prin Marea Britanie. Si nu numai pentru mine am tr
Răspunde
0 0
Got it
04 Aug 09:53
Sunt plecată din țară de mai mult de 20 de ani. Ca alți mulți români, cu o educație bună obținută pe perioada comunista, am reușit cu forțe proprii sa am o carieră profesională strălucitoare, un venit salarial mare precum și o situație materială foarte bună în țara în care trăiesc. Nici odată în toți anii trecuți nu m-am gândit să mă mai reîntorc în țară - nu din cauza situației politice care este în permanenta schimbătoare - ci din cauza celorlalți concetățeni. Românii s-au schimbat. Din oameni cu integritate au devenit mincinoși, din mărinimie au devenit meschini și invidioși. Unitatea națională a dispărut. Se ceartă membrii unei Familii pentru diferite apartenențe politice unii cu alții!? Se poate așa ceva?? . Știri la TV vorbesc doar de crime și corupție. Nu societatea din diaspora, ci cea din România se mahalizeaza. Când nu mai stai în România ai șansa să revii la normal. Sa trăiești liniștit. Sa nu mai vezi și sa auzi în fiecare zi mizerii. Sa cunoști oameni civilizați. Sa fii relaxat. Eu mai dau prin România cam odată la 5 ani. Va trebui sa renunț chiar și la aceste rare vizite. România nu mai aparține poporului român pe care eu l-am iubit și respectat ci aparține unei noi specii pentru mine necunoscută. Înțeleg cuvintele acestei noi specii însă nu înțeleg conținutul. Nu știu de ce este nevoie de atâtea partide în țară, de ce se ceartă prieteni și nemuri între ei pentru apartenența politică, de ce romanii se lasă atât de ușor dezbinați de niște mincinoși și de politicienii care s-au perindat în toți anii de la revoluție, indiferent de culoarea lor politica. Cum poate un om de nu știu unde de prin Moldova sa jignească o întreaga generație de romani care stau prin alte țări? Cum poate doamna asta Alina Nustiucum sa vorbească de "lumpen Nu-stiu-ce'.. Aici avem dovada la ce nivel minim de subcultura a ajuns societatea din România. Ce este diaspora?
Răspunde
0 0
V ali
03 Aug 22:10
Femeia asta mulgiu pipì... are mintea pre cum gâtul (scurte).Noi nu am venit de placere in Occident dar am plecat fugariti De unui asa zisi intelectuali ca ea.Dar ea Este un cameleon a fost galbena ,portocaliu acum rosie ca ciuma dupa 10 aug.alta culoare .Dece o bagati in seama.Noi neam integrat Aici in Occident prin capacitatea noastra.NU facând pe slugoi diverselor partide ajunse la coducere.
Răspunde
0 0
V ali
03 Aug 22:07
Femeia asta mulgiu pipì... are mintea pre cum gâtul (scurte).Noi nu am venit de placere in Occident dar am plecat fugariti De unui asa zisi intelectuali ca ea.Dar ea Este un cameleon a fost galbena ,portocaliu acum rosie ca ciuma dupa 10 aug.alta culoare .Dece o bagati in seama.Noi neam integrat Aici in Occident prin capacitatea noastra.NU facând pe slugoi diverselor partide ajunse la coducere.
Răspunde
0 0
V ali
03 Aug 21:43
Femeia asta mulgiu pipì... are mintea pre cum gâtul (scurte).Noi nu am venit de placere in Occident dar am plecat fugariti De unui asa zisi intelectuali ca ea.Dar ea Este un cameleon a fost galbena ,portocaliu acum rosie ca ciuma dupa 10 aug.alta culoare .Dece o bagati in seama
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?