Clipul "Copiii Referendumului", reclamat la Investigaţii Criminale

2 Noiembrie 2018

Clipul ,,Copiii referendumului" creat de o agenție de publicitate, va fi anchetat de Direcţia de Investigaţii Criminale. Anunţul a fost făcut, pe o reţea de socializare, chiar de directorul agenţiei. Motivul ar fi că 13 parlamentari s-au plâns că imaginile din clipul respectiv ar folosi simboluri naziste, potrivit Realitatea TV. 

Clipul recompune o scenă ce aminteşte de Inchiziție, iar copiii primesc o lecție despre eretici arși pe rug pentru păcatul homosexualității. Cei mici sunt învățați în clip că viața lor este datorată partidului și conducătorilor, motiv pentru care personajele afişează banderole cu trei trandafiri negri.

Patronul firmei de publicitate care a realizat clipul a postat şi fotocopia citației, cu un comentariu ironic,"13 penali din parlament vs o agentie de publicitate. Până marţi o să număr minutele ".

Textul citaţiei

"Ca urmare a sesizării înregistrate sub nr....în evidenţele Direcţiei de Investigaţii Criminale din cxadrul IGPR ce are ca obiect memoriul adrsat de un GRUP DE 13 PARLAMENTARI cu privire la videolicpul intitulat "Copiii referendumului" realizat de SC Papaya Advertising SRL vă invităm să vă prezentaţi în data de 06.11.2018, ora 8:30 la sediul Direcţiei, situat pe bld Ştefan cel Mare 13-15, cam.44X, în vederea clarificării tuturor aspectelor referitoare la obiectul sesizării (acesta v-a fost adus la cunoştinţă cu ocazia convorbirii telefonice purtate la această dată). Totodată, vă solicităm să aveţi asupra dumnevoastră actul de identitate şi înscrisuri pe care le consideraţi relevante în clarificarea obiectului sesizării." se spune în documentul primit din partea Direcţiei Criminale.     Această direcţie, potrivit informaţilor de pe propria pagină de internet, combate şi investighează infracţiuni îndreptate împotriva persoanei, patrimoniului, autorităţii etc., precum şi a celor care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială, exceptând cazurile date în competenţa altor structuri.

Spotul "Copiii Referendumului" a fost difuzat, în special în mediul online, în săptămâna de dinaintea referendumului pentru redefinirea familiei, care a avut loc pe 6 şi 7 octombrie. 

În iulie, agenţia a pierdut contractul cu CEC Bank (instituţie bancară al cărei acţionar este statul) după ce a anunţat că le dă liber angajaţilor pentru a putea patcipa la mitingul dissporei din 10 august. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?