Zi de foc, la Cotroceni: Klaus Iohannis, a doua rundă de consultări cu partidele

13 Octombrie 2019

Preşedintele Klaus Ioannis participă, luni, la o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare, în vederea formării unui nou guvern. De data aceasta, întâlnirea va fi una mai restrânsă. Marţi, cel târziu, este aşteptat numele noului premier, care o va înlocui, la Palatul Victoria, pe Viorica Dăncilă.

"Consultările începute astăzi (vineri, n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!", spunea, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Klaus Ioannis, după prima rundă de consultări cu partidele.

Totodată, Iohannis a declarat că PNL este dispus să preia guvernarea.

"Astăzi s-au prezentat partidele și Partidul Național Liberal, la consultări, a spus clar și răspicat – PNL este dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celelalte formațiuni care au venit toate au afirmat că vor sprijini, într-o formă sau alta, o astfel de abordare. Așa că de pe acum deja este destul de clar că ne îndreptăm înspre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe", mai spunea Iohannis.

Nume noi pe lista viitorului guvern sub bagheta PNL

PSD nu a participat la consultările de vineri. În schimb, premierul Viorica Dăncilă a programat, pentru luni, în ziua negocierilor finale, o ședință de guvern.Dăncilă nu se dă dusă de la Palat! A mai convocat o ședință pentru luni

Pe ordinea de zi anunțată de guvern figurează Raportul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe 2018 și două proiecte de hotărâri. În condițiile în care Guvernul a fost demis, săptămâna trecută, prin moțiune de cenzură de către Parlament, acesta nu mai este abilitat să emită ordonanțe de urgență legate de rectificarea bugetară sau alte domenii.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Grăbiți tumba morții istorice a PNL,semnată cu prgramul de codoși.Nimic creativ ,titul banal si tragic !
14 Oct 07:26
PNL semneaza cu dreapta ,mortea sa istorică.Citiți programul si urlați !
14 Oct 10:18
Abordarea politică de duzină !PSD nu a pierdut alegerile europarlamentare,societatea e divizată și pe alte structuri,un vot in plus poate să fie o greseală de babă.PSD nu a pirdut puterea pentru greseli sau incompetență ,cu efecte nocive la popor,ci din trădare.Daor stie dl presedinte cum e de se leagă.Si daca ar fi sa fie pierdută guvernarea,e doar un popas, că PNL joacă tumba morții istorice.Nu vedeti cu ce program vine ?Il interesează pe Dumitru impozitul pe veniturile americanilor ?Sau acceptă nea Vasile abuzurile în justiție, pe care vor sa le tolereze seful partidului,incă în proces ?Vrea poporul legi prin care oamenii sunt bănuiți si condamnati,cum vor protectorii drepturilor omului ?Asa ca boborul mai are un as,pe care il poate confisca unchiul cu sprijin american ,dar nu e sigur :
Răspunde
Răspunde
0 0
Stefanescu
14 Oct 07:23
ROMANI TREZITI-VA! Securistii, nazistii, hortistii si tradatorii si-au dat labele sa distruga Romania! Cloaca de antiromani! Praf si pulbere de capatanile lor!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?