VIDEO Adio cartelă de metrou! Codul QR va fi noua metodă de acces

19 Noiembrie 2018

Autorităţile din Hong Kong vor pune în funcţiune un nou sistem de acces la metrou, care se va dovedi mai avantajos atât pentru utilizatori, cât şi pentru compania care gestionează acest tip de transport.

Potrivit News.ro, MTR (Mass Transit Railway), compania care deserveşte zilnic 5,8 milioane de călători cu metroul din Hong Kong, a semnat un parteneriat cu Ant Financial, o divizie a gigantului chinez Alibaba, care se va ocupa de implementarea şi gestionarea unui nou sistem de acces.

Parteneriatul se va concretiza în 2020, când 91 de staţii de la metroul din Hong Kong vor fi dotate cu un sistem de acces bazat pe coduri QR. Călătorii vor intra la metrou după ce vor scana cu telefonul un cod QR la trecerea de turnichete.

În acest scop, se va folosi aplicaţia Alipay, a celor de la Alibaba. Alipay are deja peste 500 de milioane de utilizatori în China, iar gigantul chinez plănuieşte o extindere în alte ţări din Asia.

Aplicaţia Alipay va fi folosită pentru alimentarea contului în vederea achiziţionării abonamentelor sau a călătoriilor individuale. Pentru forma de acces aleasă va fi generat automat un cod QR unic.Cu codul QR afişat pe ecran, călătorii vor apropia ecranul telefonului de scanerul montat pe turnichete. În urma citirii codului, va fi permis accesul la metrou.

În comparaţie cu alte metode moderne de plată, codurile QR au avantajul de a putea fi folosite offline, fără acces la internet. Aplicaţia Alipay are abilitatea de a genera codurile local, fără a comunica în timp real cu serverele companiei.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?