Victor Ciorbea cere informaţii despre completurile de 3 judecători

18 Februarie 2019
Ciorbea, ironii la adresa şefei Curţii Supreme: Am avut o întâlnire extrem de pe întuneric
Ciorbea, ironii la adresa şefei Curţii Supreme: Am avut o întâlnire extrem de pe întuneric

Avocatul Poporului Victor Ciorbea cere Înaltei Curţi de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii informații despre alcătuirea completurilor de 3 judecători, a celor „specializate”, precum și a completurilor penale, civile și de contencios administrativ.

În comunicatul oficial al instituţiei reprezentate de Victor Ciorbea se spune că Avocatul Poporului a înaintat adrese către Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, prin care solicită, 'în esență, informații cu privire la reglementările succesive și modalitatea de alcătuire a completurilor de 3 judecători, a celor „specializate”, precum și a completurilor penale, civile și de contencios administrativ, de la instanța supremă și de la celelalte instanțe. De asemenea, Avocatul Poporului a cerut celor două instituții și punctul de vedere referitor la constituționalitatea reglementărilor în materie (dispozițiile legale, Regulementul de organizare și funcționare administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, respectiv Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea plenului Consiliului Superior al Magistraturii, înainte și după intrarea în vigoare a Legii nr. 255/2013, și altele) din perspectiva considerentelor Deciziei nr. 685/2018 a CCR.

Adresele au fost trimise după ce Avocatul Poporului a fost sesizat, printr-o serie de petiții, cu solicitarea de a analiza posibilitatea ridicării unei excepții de neconstituționalitate asupra dispozițiilor art. 19 alin. (3) și art. 52 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a celorlalte reglementări în materie, precum și cu examinarea constituționalității modului de constituire a completelor de judecată, din perspectiva considerentelor Deciziei nr. 685/2018 a Curții Constituționale a României", se spune în comunicatul trimis de Avocatul Poporului Victor Ciorbea.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?