Veste bună din sănătate. Cresc alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale: 19,4 lei pe zi

16 August 2016
Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud
Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Din luna octombrie cresc alocațiile de hrană pentru pacienții din spitalele publice, potrivit unui proiect de act normativ, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Cea mai mare alocație de hrană o vor primi bolnavii străini internați la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan": 19,4 lei pe zi per pacient, scrie economica.net.

În prezent, nivelul alocațiilor de hrană se situează între 7 lei și 13 lei pentru bolnavii adulți, și între 1,8 lei și 14,5 lei pentru copii, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.Din octombrie, alocațiile de hrană pentru pacienții adulți vor fi cuprinse între 7 și 19,4 lei pe zi, iar pentru copii - între 3 lei și 17,5 lei pe zi.

De exemplu, pentru bolnavii de diabet – adulți, pentru lăuze, bolnavii arși, pentru pacienții care au hepatită și pentru bolnavii adulți diagnosticați cu cancer, alocația de hrană va crește din luna octombrie la 15 lei pe zi per bolnav.

Pentru copiii bolnavi de diabet, alocația zilnică de hrană va fi de 17,5 lei din luna octombrie.

Cea mai mare alocație zilnică de hrană o vor primi însă bolnavii străini internați la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan: 19,4 lei per pacient.

Bolnavii care fac hemodializă vor avea alocație zilnică de hrană de 9 lei.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?