Verificarea CV-ului, o afacere de viitor în România

28 Ianuarie 2014
CV-urile tradiţionale vor fi înlocuite de portofolii pe site-uri de socializare sau de bloguri
CV-urile tradiţionale vor fi înlocuite de portofolii pe site-uri de socializare sau de bloguri

Din ce în ce mai multe firme româneşti trec la verificarea trecutului profesional al candidaţilor înainte de a-i angaja, pentru a se asigura că datele din CV nu sunt inventate sau cosmetizate. În SUA şi în ţările dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg răspândit, mai ales la firmele cu renume.

Antreprenorul Sergiu Neguţ, fost director executiv al reţelei private de sănătate Regina Maria şi om de afaceri implicat în mai multe business-uri locale, a preluat 50% din acţiunile Mindit, prima firmă din România care realizează servicii de verificare a trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor, potrivit Mediafax.

"Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei pieţe de background screening şi conştientizarea angajatorilor asupra utilităţii acestui serviciu. După un an de investiţii era momentul ca afacerea să treacă la nivelul următor şi să cunoască şi alte linii de business", a declarat într-un comunicat fondatorul şi directorul executiv al Mindit, Irina Arsene.

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor reprezintă confirmarea informaţiilor oferite de aceştia către companii, prin CV sau în formularul de aplicare şi se realizează pe baza unui acord scris al persoanei verificate.

În SUA şi în ţările dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg răspândit, mai ales la firmele cu renume. Irina Arsene a introdus anul trecut background screeningul şi în România, preluând modelul occidental, se arată în comunicat.Mindit realizează verificări de screening, incluzând confirmarea studiilor, a certificarilor şi trainingurilor, a foştilor angajatori, dar şi colectarea de referinţe în mod direct. Clienţii Mindit sunt firme multinaţionale, dar şi companii locale din domeniul IT&C, consultanţă, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma&healthcare.

Neguţ a arătat că firma are în vedere atât extinderea pe segmentul background screening, dar şi deschiderea de noi linii de afaceri în domeniul serviciilor de resurse umane.

Neguţ a fost implicat în mai multe afaceri antreprenoriale, printre care Fru-Fru, 2parale şi Instore Media. Până în 2011, el a fost director executiv şi board member la reţeaua de clinici private Regina Maria.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 0
Dorin-Adrian Cristea
28 Jan 13:51
Aveti deci CV-ul meu deci nu e nevoie sa ma mai stresez cu depunerea CV. Astept atunci sa ma cheme cineva ca pe vremea lui Ceausescu.
Răspunde
4 0
radu tudor
28 Jan 13:12
activitatea asta se numeste deja infractiune si violarea vietii private.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?