Vânzările Dacia în Germania au avut o creştere semnificativă

4 Ianuarie 2019

Vânzările Dacia în Germania au avut o creştere semnificativă în 2018, în condiţiile în care vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 0,2%. Modelele producătorului de la Mioveni au avut un avans de 14,5%, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor, citate de Agerpres.

Vânzările de autoturisme noi în Germania au ajuns la 3,44 milioane de unităţi, iar Dacia a raportat  vânzări de 71.746 de vehicule, arată datele oficiale.

Printre modelele cu cele mai bune evoluţii se află Jeep (cu un avans al livrărilor de 27,9%), Seat (12,5%) şi Ford (2,3%). Volkswagen, chiar dacă rămâne cel mai bine vândut brand german, a avut un avans de doar 1,5%, la 643.518 unităţi. Scăderi semnificative s-au înregistrat în rândul modelelor Tesla (42,9%), Nissan (26%), Land Rover (23,3%), Renault (3,4%) şi Mercedes (2,2%).

Anul trecut, cota de piaţă a motoarelor disel a scăzut semnificativ, în paralel cu o creştere corespunzătoare a celor cu benzină şi o explozie a cererii pentru maşinile hibride şi cele electrice. 

Mai multe detalii puteţi citi pe Realitatea financiară.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?