Un video fantastic dintr-o pădure din România face furori pe Facebook

15 Martie 2019

Un video amuzant dintr-o pădure din România, aflată încă sub imperiul iernii, s-a viralizat rapid pe Facebook. 

Un clip video amuzant dintr-o pădure din Caraș – Severin surprinde un urs care se scarpină de un copac. Clipul s-a viralizat instantaneu.

Mai clar ca niciodată că scamatoriile lui Baloo, celebrul urs din Cartea Junglei, au fost inspirate de realitate. 

”Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, filmarea fiind realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată de colegul nostru Petru Stoicănescu.

Urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii.

Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul fauna. Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin oferă faunei un habitat sănătos, cu toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova”, precizează mesajul care însoțește clipul, pe pagina de Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Credit video: Petru Stoicanescu, Direcția Silvică Caraș - SeverinSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Brigitta
15 Mar 17:20
Chiar daca e vorba de urs,este linistitor ca,padurile sunt (inca) populate si vii.Eu multumesc pentru asta...si pentru reamintirea drumurilor ce le-am facut prin acele paduri extrem de frumoase.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?