Un preot din Vaslui şi-a revoltat enoriaşii din comună: "Nu semnez ilegalităţi, n-am semnat nimic"

1 Aprilie 2017

Preotul din Poienesti se plânge pe toate drumurile cã nu mai poate lucra cu sãtenii din aceastã comunã, dupã 11 ani în care si-a fãcut datoria, mai mult sau mai putin bine, fatã de oamenii de aici. Dupã ce, joi, la biserica din Poienesti a sosit o comisie de anchetã, din ordinul PS Corneliu, Episcopul Husilor, care a stat toatã ziua prin sat si a analizat fiecare punct din activitatea preotului Cretu, ieri, aceasta a umblat pe la enoriasi, cerându-le sã-l sprijine în continuare.

“Voi veni la slujbe, o datã pe sãptãmânã, dar nu mai pot continua în acest mod. Nu vreau sã fiu scos rãspunzãtor de modul în care s-a ridicat biserica, eu nu am semnat niciun document”, s-a plâns preotul Cretu cãtre enoriasi.

Adicã, mai pe scurt, popa din Poienesti vrea ca oamenii sã facã zid în jurul sãu si sã-l apere, în cazul în care se va pune problema schimbãrii sale din parohie. De mai bine de doi ani de zile, acesta nu se implicã nici mãcar în curãtarea curtilor bisericilor de bãlãrii, de nimic. Vine o datã pe sãptãmânã, tine slujba, face 150 sau 200 de lei, de la enoriasi, dupã care se duce acasã, în comuna Stefan cel Mare. Ceea ce a aprins spiritele în sat este faptul cã fostul primar Poede a alocat pentru pictura bisericii din satul Frasinu, în mandatul trecut, suma de 20.000 de lei. În loc sã vopseascã interiorul acestei biserici, preotul a acoperit cu tablã casa parohialã, astfel cã noul primar s-a trezit cu o “gaurã” de 20.000 de lei în buget, pentru cã nu poate face receptia pentru banii plãtiti de Poede. Nelu Manole Caragatã, primarul din Poienesti, a mers în urmã cu douã zile la PS Corneliu, Episcopul Husilor, reclamând faptul cã preotul Cretu nu este de gãsit în comunã si cã toate bisericile sunt în paraginã, pentru cã parohul nu se mai îngrijeste de nimic. Joi, PS Corneliu a trimis o echipã de anchetã la Poienesti, formatã din protopopul Adrian Chirvasã si doi consilieri eparhiali, scrie vremeanoua.ro 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?