Un monument în cinstea eroilor din Marina Română a fost dezvelit în parcul Herăstrău

15 August 2014
Un monument în cinstea eroilor din Marina Română a fost dezvelit în parcul Herăstrău
Un monument în cinstea eroilor din Marina Română a fost dezvelit în parcul Herăstrău

Un monument ridicat în cinstea eroilor marinari, civili și militari, a fost dezvelit, vineri, în fața Debarcaderului Central din parcul Herăstrău, în deschiderea festivităților tradiționale prilejuite de Ziua Marinei Române.

Monumentul, reprezentând o ancoră, a fost realizat cu sprijinul Forțelor Navale Române, Ligii Navale Române, Sindicatului Lacuri, Parcuri și Agrement București și Primăriei Municipiului București — Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB).Festivitatea din parcul Herăstrău a început prin ridicarea, în acordurile imnului național, a pavilionului României, care, alături de steagurile UE și NATO, a întregit marele pavoaz.

Ceremoniile de vineri din parcul Herăstrău au mai cuprins o slujbă religioasă de comemorare a marinarilor căzuți la datorie, depunerea unor coroane de flori din partea Statului Major al Forțelor Navale și a Asociației "Clubul Amiralilor" și lansarea la apă a unei ancore de flori din partea Ligii Navale Române pentru cinstirea marinarilor "pentru care marea a devenit mormânt". Festivitatea din parcul Herăstrău a început prin ridicarea, în acordurile imnului național, a pavilionului României, care, alături de steagurile UE și NATO, a întregit marele pavoaz.Ceremoniile de vineri din parcul Herăstrău au mai cuprins o slujbă religioasă de comemorare a marinarilor căzuți la datorie, depunerea unor coroane de flori din partea Statului Major al Forțelor Navale și a Asociației "Clubul Amiralilor" și lansarea la apă a unei ancore de flori din partea Ligii Navale Române pentru cinstirea marinarilor "pentru care marea a devenit mormânt". De asemenea, a fost citit un Ordin comun, prilejuit de Ziua Marinei, semnat de vicepremierul și ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Sosirea zeului Neptun a deschis, practic, sărbătorirea Zilei Marinei în parcul Herăstrău, spectatorii prezenți putând asista, totodată, pe muzica fanfarei militare, la defilarea unor detașamente ale Forțelor Navale Române și Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

După jocurile marinărești tradiționale, de la ora 12,00 până la ora 20,00, bucureștenii se pot îmbarca gratuit pe navele de pasageri pentru a face o plimbare pe lacul Herăstrău.

Totodată, fanfara Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține, de la ora 18,00, un spectacol la foișorul din același parc.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?