Un maior a murit într-o explozie la un laborator militar din Bucureşti

23 Februarie 2009
FOTO: salutbucuresti.ro
FOTO: salutbucuresti.ro
O explozie s-a produs luni, în jurul orei 11, într-unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare NBC şi ecologie din Bucureşti. Un maior, şef de secţie, a murit, iar alte două persoane au fost rănite uşor.

Maiorul Octavian-Viorel Mihai, rănit luni în urma unei explozii într-unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare din Bucureşti, a ajuns mort la spitalul de urgenţă Bagdasar-Arseni, din cauza leziunilor multiple şi hemoragiilor masive, potrivit medicilor.

Aflat în stare deosebit de gravă, cu numeroase leziuni, printre care cea mai importantă şi cea care a cauzat moartea fiind leziunea la artera femurală, dar şi arsuri de gradul 2-3, pacientul nu a mai putut fi resuscitat. 

Maiorului Inginer Octavian-Viorel Mihai i s-a acordat primul ajutor de către medicul unităţii şi a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital pentru asistenţă medicală specializată, dar a decedat pe drumul spre spital.

Ofiţerul avea 37 de ani şi era angajat al centrului din anul 2004. Îndeplinea funcţia de şef secţie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive şi Incendiare şi avea calitatea de a efectua operaţiuni cu pulberi şi explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnică Militară în 1993, specializarea explozivi, pulberi şi combustibili speciali. În cadrul Agenţiei de cercetare pentru tehnică şi tehnologii militare, care subordonează acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente.În urma exploziei de luni, de la unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare Nuclearo-Bacteorologico-Chimică şi ecologie din Bucureşti, au fost rănite încă două persoane, una dintre ele are leziuni oftalmologice uşoare, iar celeilalte i-a fost afectat auzul, spun medicii.

"La Spitalul de Urgenţe Oftalmologice a ajuns o persoană afectată foarte puţin de explozie. Din câte am înţeles, doamna îi adusese maiorului (care a decedat) un amestec pirotehnic şi a plecat imediat, după cum îi indicau regulile laboratorului respectiv. Persoana se afla la câţiva metri de locul exploziei, altfel ar fi avut aceeaşi soartă ca şeful ei. Pacienta are o stare medicală bună şi stabilă, are mici plăgi oculare şi este şocată", a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Monica Pop.

Potrivit dr. Monica Pop, explozia a afectat şi o a treia persoană, care suferă leziuni auditive. Numele pacienţilor nu pot fi dezvăluite. 

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de şeful de stat major al unităţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?