Turiştii care şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai pe litoral au lăsat în urmă 75 de tone de deşeuri

5 Mai 2009
Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro
Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a finalizat ecologizarea plajelor după minivacanţa de 1 mai, în cele trei zile petrecute de turişti la malul mării fiind strânse 75 de tone de deşeuri.

DADL a trimis 40 de lucrători să igienizeze plajele în fiecare dimineaţă în timpul minivacanţei de 1 Mai. Cea mai mare cantitate de deşeuri a fost ridicată din zona Eforie - Costineşti: 45 de tone.

Deşi numărul de turişti a fost mai mare faţă de anul trecut, cantitatea de deşeuri pe plaje s-a diminuat cu aproximativ 30%.

"Mulţi dintre turiştii prezenţi pe litoral au conştientizat faptul că deşeurile trebuie aruncate în locurile special amenajate, astfel încât multe din plajele litorale au fost curate pe perioada minivacanţei de 1 mai", a precizat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL.

Au fost însă şi anumite zone din Costineşti şi Vama Veche unde unii dintre turişti nu au respectat normele de conduită privind igiena pe plajă. DADL va continua acţiunile privind păstrarea curăţeniei pe plaje.La fel ca în anii precedenţi, instituţia va amplasa, începand din luna iulie, panouri informative şi educative pentru turiştii de pe litoral.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?