Trucul neştiut de nimeni care te scapă de durerile de gât

13 Iunie 2016
Trucul neştiut de nimeni care te scapă de durerile de gât 
Trucul neştiut de nimeni care te scapă de durerile de gât 

Laringele este un tub îngust, în interiorul gâtului cu ajutorul căruia producem sunete şi vorbim. Acest tub este însă uşor afectat de infecţii, iar inflamatiile severe îl pot bloca. Laringita este o urgenţă medicală spun medicii.

"Bolnavii au vocea răguşită, apare o tuse lătrătoare şi cu debut în cursul nopţii, ceaa ce e urgenţă pentru că poate să facă obstrucţie respiratorie", afirmă prof. dr. Coriolan Ulmeanu.

Cu atât mai mult trebuie să luaţi măsuri dacă este vorba de un copil. "Câtă vreme avem un laringe foarte mic că la noul născut sau la copilul mic, orice inflamaţie, congestie poate să ducă la laringita acută, sufocantă", susţine dr. Ioana Vodă, medic ORL, citat de bzi.ro.

Orice modificare a vocii în cazul unui copil mic arată afectarea laringelui. Prin acest organ, care facilitează vorbirea, aerul din nas şi faringe trece spre plămâni. Ori inflamatia cauzată de viroze sau de infecţii respiratorii bacteriene poate duce la blocarea circulaţiei.

Primul pas este la îndemână oricui: aerul rece din frigider, care ajută enorm. "Aerul rece face o relaxare a musculaturii şi micşorează edemul. E bine să deschidem frigiderul şi să respirăm în el. Respirăm doar pe nas", adaugă dr. Vodă.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?