Timmermans, nr. 2 din Comisia Europeană, avertisment despre libertatea presei în România

3 Aprilie 2019

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, atrage atenția că independența presei este atacată în țările în care statul de drept este pus în pericol.

În ţările în care statul de drept este în pericol, este în pericol şi libertatea presei. Iar Comisia Europeană nu va accepta acest lucru. Este mesajul transmis de numărul doi din Executivul de la Bruxelles, Frans Timmermans.

"O parte a valorilor de bază pe care le împărtăşim este independenţa presei. De obicei, când sunt probleme cu statul de drept în ţările membre, sunt probleme şi cu independenţa media şi cu presa liberă. Iar aceasta este o chestiune în care această instituţie (C.E. - n.red) are o poziţie fermă şi luptă, iar aceasta are o mare importanţă", a declarat miercuri numărul doi din Comisia Europeană.

Comisia Europeană a discutat miercuri situația statului de drept în România. La finalul ședinței, vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans a avertizat guvernul de la București să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar și să garanteze impunitate demnitarilor de rang înalt, un mesaj referitor la OUG-ul dorit de PSD pentru salvarea lui Dragnea. "Comisia Europeană va acționa imediat, în termeni de zile", a spus Timmermans.

Timmermans: Avertizez guvernul român să nu ia măsuri ce ar garanta impunitate înalților demnitariSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Fara actiuni,vorbele sboara si ursul manacă iepuri ,care fug !
04 Apr 11:08
Da domnul Lvius Dudu si doamna Monica Macovei ,europarlamentara Roamniei,ca pastorul Tokes inteleg ca nu mai e la noi,dorm in bocanci.Dar sa fiti de acord cu mine ca trebuia masuri in forta sa strunesti pe smenri ,cum ar fi sesizarea Curti Europene sa ne spună ea cum e in Olaada cu drepturile drogatilor si ale justițiabililor.Guvernul e depăasit,o declaartaie ici colo ,se adreseaza mie .dar lumea bună zice iauzi domnule ,vor sa il salvezi pe Dragnea ,desi e scos in afra legii pentru păcatul de a fi cel mai performat politician .
Răspunde
0 0
LiviusDudu
04 Apr 00:38
Ne aflăm într-un impas orwellian, in care unii susțin că doi și cu doi fac patru, poziția oficială fiind aceea că fac cinci. Dacă noi, românii, nu ne credem vreo rasă superioară, inferioară sau diferită, atunci putem depăși lejer acest mister simplu, lăsându-i pe cei din afară (pe străini) să ne arbitreze! Ceea ce s-a și întâmplat (din nou!) în această ultimă zi!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?