Știința are explicația pentru care te simți mereu obosit chiar dacă ai dormit suficient

5 August 2019

Unii dintre noi ne petrecem zilele într-o stare de letargie și oboseală, deși am avut parte de peste șapte ore recomandate de somn. În acest caz ne putem întreba, pe bună dreptate, ce se petrece cu noi sau dacă ceva este în neregulă.

Există numeroase motive pentru care poți fi obosit cu toate că ai parte de suficient somn pe parcursul nopții. Pentru început, ai putea fi o persoană prea sedentară. Chiar dacă exercițiile fizice te pot lăsa stors de energie, aparent câteva exerciții ușoare, de câteva ori pe săptămână îți pot conferi energia necesară. În urma activităților care te solicită din punct de vedere fizic, vei dormi mult mai profund, chiar dacă numărul de ore de somn va rămâne același.

Alte motive pentru care suntem mereu obosiți

O altă capcană în care mulți cădem este că ne bazăm pe consumul de cafeină pentru a sta treji. Chiar dacă nu beți un espresso înainte de culcare, cafeaua ar trebui să fie evitată cu câteva ore bune înainte de ora la care vă propuneți să vă băgați în pat. Această substanță blochează adenozină, un neurotransmițător care se acumulează în creier de-a lungul zilei și care ne face să fim somnoroși și letargici. Astfel, dacă consumi cafea cu șase ore înainte de somn, aceasta va bloca producția de adenozină, lucru care nu îți va permite să adormi cu ușurință.

Însă, câteodată, oboseala nu are de a face cu simplele alegeri de viață, ci este conectată de sănătatea mentală a persoanei. Spre exemplu, anxietatea vine la pachet cu oboseala excesivă, dar chiar și nivelurile ridicate de stres și îngrijorare te vor lăsa stors de puteri. Depresia are, de asemenea, un impact asupra calității somnului și poate cauza insomnia în unele cazuri.

Sursa

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
rodric camela
05 Aug 18:20
Aceasta este o mărturie care trebuie citită de toată lumea, sunt aici pentru a anunța întreaga lume despre un om care mi-a salvat relația și acest mare om se numește Dr. IZOYA. Într-adevăr, a făcut o treabă grozavă pentru mine, readucându-mi fostul iubit care m-a părăsit și promit să nu mă mai întorc niciodată la mine. Prin aceasta, am ajuns să îmi dau seama că oferirea de detalii Dr. IZOYA pe lume va face foarte mult bine celor care au case rupte sau o relație pentru el, pentru a vă ajuta să remediați relația sau căsătoria voastră. Puteți ajunge la el prin adresa sa de e-mail: drizayaomosolution@gmail.com. Luați legătura cu el și vedeți cum se va rezolva problema dvs. în termen de 24 de ore. De asemenea, este specializat în următoarele aspecte ...
(1) Îți dorești fostul înapoi.
(2) Vrei să te promovezi în biroul tău.
(3) Vrei ca bărbații / femeile să te urmeze.
(4) Vrei un copil.
(5) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați contracte
(6) Vrei ca soțul tău să fie al tău pentru totdeauna
(7) Ai nevoie de ajutor spiritual.
(8) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduți.
(9) Opriți divorțul
(10) Invocarea ritualurilor de bani
(11) Câștigă alegerile
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?