Vot pentru Brexit cu acord, 312 "pentru", 308 "împotrivă". Theresa May cere un răgaz

13 Martie 2019

Deputații britanici au votat, miercuri seara, în favoarea ieşirii Regatul Unit din Uniunea Europeană în baza unui acord. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat miercuri seară că va propune oficial Camerei Comunelor o moţiune care prevede amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

 

 

UPDATE

Aceasta variantă era cea preferată de premierul Theresa May, care a anunțat că va vota împotriva unui aşa numit "no-deal", potrivit Reuters.

"Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie", a declarat May, potrivit BBC. 

Camera Comunelor urmează să se pronunţe asupra proiectului de lege de fond, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit.ŞTIREA INIŢIALĂ

În aceste condiţii, având în vedere complexitarea situaţiei economice din cauza frontierei nord-irlandeze, Camera Comunelor va vota miercuri o moţiune care stabileşte că parlamentul respinge un Brexit fără acord, dar menţionează de asemenea că ieşirea din UE fără un acord la 29 martie rămâne o decizie legal valabilă în lipsa unui acord acceptat.

La dezbaterile de miercuri, deputaţii au posibilitatea să propună noi amendamente, ceea ce ar putea duce la o reformulare a moţiunii supuse votului.

Una dintre variante vehiculate ca având susţinerea parţială a mai multor partide ar fi un ''Brexit negociat fără acord'', dar amânat, posibil până în luna mai şi dublat de înţelegeri provizorii cu UE, pe această perioadă de provizorat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?