Teste grilă BAC 2019 și Evaluare Națională 2019. Turcan: Solicit anularea deciziei

1 Noiembrie 2018

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan solicită dezbatere publică şi anularea deciziei de aplicare a testelor grilă la examenele din primăvara anului viitor.

"Test grilă la evaluări înseamnă note umflate! Solicit în mod oficial dezbatere publică şi anularea deciziei de a aplica teste grilă la examenele din primăvara anului viitor!", transmite Turcan, printr-un comunicat de presă

Ea susţine că Ministerul Educaţiei provoacă "haos, scandal şi îngrijorare" în rândul elevilor, profesorilor şi al părinţilor.

"Propunerea de a introduce noi teste grilă la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională din 2019 este făcută fără nicio dezbatere publică, fără o fundamentare ştiinţifică şi fără un studiu de impact. În plus, nu este permis să schimbi modalitatea de examinare cu câteva luni înaintea evaluării. Orice examen trebuie să decurgă din modul de predare la clasă şi tipul de evaluare cu care au fost obişnuiţi elevii. Singura raţiune pentru care s-a făcut această propunere este creşterea promovabilităţii şi a mediei finale într-un mod artificial. Ministerul premeditează manipularea elevilor şi părinţilor că au mai multe cunoştinţe, că au mai multe şanse în viaţă cu o diplomă umflată în mod artificial! Prin noile teste grilă se va produce o uriaşă discriminare a elevilor foarte buni, iar munca profesorilor performanţi se va pierde în mulţimea de note mărite artificial. Solicit în mod oficial ca această propunere să nu se aplice pentru examenele din primăvara anului viitor", adaugă prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan îi solicită premierului Viorica Dăncilă să desemneze un nou ministru al Educaţiei care "să se ocupe la modul real de creşterea calităţii educaţiei româneşti".

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?