Tehnică revoluţionară în China: cinci copii au urechi noi, naturale, printate 3D (FOTO)

1 Februarie 2018

Cercetătorii chinezi au reuşit să ducă la bun sfârşit un experiment revoluționar care vine în ajutorul copiilor cu microtia, subdezvoltarea uneia dintre urechi, anunţă Daily Mail. 

Inovaţia cercetărorilor de la Universitatea din Shanghai este că folosesc procedeul imprămării 3 D, pe baza modelului scanat al urechii dezvoltate normal.

În matriţa printată, din material biodegradabil, sunt plantate culturi de celule recoltate din cartilagiul urechiii dezvoltate normal, iar acestea încept să se dezvolte şi după aproximativ 12 săptămâni umplu mulajul.

Pentru a demonstra eficienţa tratamentului, specialialiştii chinezi au publicat şi imagini cu cinci copii care au urmat, în premieră, tratamentul revoluţionar. 

În prezent, tehnicile comune de refacere presupun fie urechi sintetice, fie folosirea cartilajului prelevat din coastele pacienţilor.  Mictoria are o incidenţă de un caz la 5.000-20.000 de naşteri, cele mai frecvente cazuri fiind în rândul populaţiilor asiatice şi hispanice.   

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?