Sute de câini eutanasiaţi la Timişoara

7 Mai 2014
Timişoara: 315 câini fără stăpân, eutanasiaţi în ultimele trei luni
Timişoara: 315 câini fără stăpân, eutanasiaţi în ultimele trei luni
FOTO: www.informatiadealba.ro

Un număr de 315 câini fără stăpân din adăpostul din Timişoara au fost eutanasiaţi începând din luna februarie, alţi 300 au murit din cauza unor accidente sau boli, iar alte 400 de animale au fost adoptate de timişoreni, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

Directorul Direcţiei de Mediu din cadul Primăriei Timişoara, Adrian Bere, a declarat, miercuri, că în Timişoara au fost eutanasiaţi, începând din luna februarie, 315 câini fără stăpân aflaţi în adăpostul societăţii de ecarisaj din Timişoara.

Potrivit lui Bere, câinii care au fost eutanasiaţi fie au fost bolnavi, fie nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege, care este de 14 zile de la intrarea în adăpost.

"Au fost 315 decizii de eutanasiere, începând din luna februarie a acestui an, conform legislaţiei. Au fost puse în aplicare toate. În momentul de faţă avem în adăpost aproximativ 360 de câini şi au fost aproximativ 300 de mortalităţi în afară de deciziile de eutanasiere. Aceste mortalităţi reprezintă cadavre ridicate de pe domeniul public, câini loviţi de maşini, sunt şi situaţii de acest gen, şi câini aduşi într-o stare din punct de vedere sanitar-veterinar avansată a unor boli de care sufereau. Au fost aproximativ 400 de adopţii de la începutul anului, niciuna la distanţă", a declarat Adrian Bere.

În luna februarie, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a semnat actul prin care îşi dă acordul pentru eutanasierea câinilor din adăpostul firmei Danyflor, firma de ecarisaj cu care Primăria are contract.

Sursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

22 -3
mihai viteazul
07 May 12:41
titlul corect era: Sute de oameni salvati de la muscaturi in Timisoara.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?