Studiu: Pe cine urăsc românii şi de ce

31 Octombrie 2018
Studiu: Pe cine urăsc românii şi de ce
Studiu: Pe cine urăsc românii şi de ce

Ne considerăm superiori altor naţionalităţi sau altor religii şi nu ne-am dori nici în ruptul capului vecini musulmani sau evrei. Suntem împotriva căsătoriilor gay, nu dorim interacţiunea cu alţii, însă suntem dispuşi să le tolerăm prezenţa, dar după ce îi izolăm.

Românii se consideră superiori din punct de vedere cultural altor naţii, sunt habotnici şi nu ar fi dispuşi să aibă în familie sau ca vecini musulmani ori evrei. Mai mult, gradul de toleranţă al românilor privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex este extrem de scăzut, trei sferturi dintre ei nefiind de acord cu aşa ceva. Datele se desprind din cel mai recent studiu făcut de agenţia americană Pew Research Center.

Prejudecăţile românilor, lipsa de educaţie şi discursul liderilor, fie ei religioşi sau politici, sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii sunt departe de a fi europeni din punct de vedere al gradului de toleranţă, mai arată raportul. "Românii încă întorc capul când văd un om de culoare, iar în mediul rural este şi mai rău", afirmă specialiştii. Concret, aproape 70% din români nici nu vor să audă că ar putea avea vecini din rândul musulmanilor sau al evreilor. Nici perspectiva de a se înrudi cu ei nu le surâde, subliniază studiul citat.

Sursa: adevarul.roSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?