Studiu controversat! Drogurile psihedelice pot vindeca dependenţa de tutun sau alcool

28 Noiembrie 2016

Chiar dacă majoritatea drogurilor psihedelice sunt ilegale, mulţi cercetători susţin că sunt terapeutice, mai ales în cazul tratării dependenţelor.

Înainte ca LSD să devină o forţă a revoluţiei contraculturii, în 1960, cercetătorii explorau efectele drogurilor asupra creierului. Aceştia au descoperit că efectul este legat de receptori ai serotoninei care generează senzaţia de pozitivitate şi ajută la reglarea stării oamenilor. Aşadar, aceştia au examinat modul în care drogurile îi ajută pe oameni să renunţe la alcool.

Adunând date din şase studii individuale din secolul al XX-lea, autorul noii lucrări a descoperit că din totalul de 536 de participanţi, un procent de 59% au prezentat ,,îmbunătăţiri considerabile'' asupra dependenţei de alcool la şase luni după ce au început să ia LSD, comparabil cu 38% dintre cei care nu au primit drogul.


Citeşte continuarea pe Descopera.ro

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?