IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu, despre statul de drept și Justiția din România

IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu, despre statul de drept și Justiția din România
IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu, despre statul de drept și Justiția din România

Reacție dură după achitarea foștilor ofițeri de Securitate responsabili de uciderea inginerului disident Gheorghe Ursu. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului susține că decizia Înaltei Curți este o sfidare a statului de drept și a Justiției din România. Torționarii rămași în viață responsabili de moartea lui Gh. Ursu au fost achitați, la aproape 40 de ani de la decesul acestuia în timpul regimului comunist.

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Ce trebuie să ştie românii

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

Restricţii de trafic în Capitală, în acest weekend, pentru desfăşurarea mai multor evenimente

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

Restricţii de trafic în Capitală, în acest weekend, pentru desfăşurarea mai multor evenimente

Actual

Vladimir Putin. Foto: Profimedia
Prima reacție a Kremlinului după moartea președintelui iranian. Ce a făcut Vladimir Putin la aflarea veștii
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat luni noului preşedinte interimar al Iranului și şi-a exprimat clar dorinţa de a menţine şi de a-şi aprofunda relaţiile cu Teheranul. Mai mult, țarul de la Kremlin l-a elogiat pe preşedintele Ebrahim Raisi ca pe un "prieten adevărat" al Moscovei şi "un politician remarcabil".

Unele supermarketuri nu returnează sume cash, ci doar bonuri de cumparaturi
Ce faci dacă aparatul de reciclat SGR nu funcționează? Hipermarketurile și magazinele NU AU DREPTUL să refuze ambalajele
Succesul sistemului de returnare garanție face ca tot mai mulți români să se confrunte cu situații în care aparatul nu funcționează, din diverse motive. Dacă nu știați până acum, legea nu scutește comerciantul să -și îndeplinească îndatoririle pe care și le-a asumat. De altfel, ca urmare a numeroaselor sesizări privind astfel de probleme, ministerul Mediului va emite o hotărâre de guvern care precizează explicit că magazinele trebuie să returneze garanțiile. 

Avocații lui Paul au profitat de lipsa de profesionalism a unor instituții din România
Malta a refuzat extrădarea autointitulatului Prinț Paul al României. Justiția din România se străduiește de 3 ani să-l readucă în țară
Un tribunal din Malta a respins cererea autorităţilor române de extrădare a autointitulatului "prinț" Paul Philippe al României. Magistratul a apreciat că există un „risc real” ca acestuia să îi fie încălcate drepturile sale fundamentale. 

Pe ambele sensuri s-au format cozi (foto: Infotrafic Prahova/AlexI acob)
Accident în lanţ pe DN 1, la Bărcăneşti. Trafic blocat şi deviat pe sensul spre Bucureşti - FOTO
Trafic blocat și deviat pe DN1, pe snesul spre București, în urma unui accident în lanț care s-a produs în zona localității Bărcăneşti.

Politică

Szilagyi Zsolt a militat pentru autonomia maghiarilor în Transilvania
TU DECIZI. Dosar de candidat: Szilagyi Zsolt (UDMR), liderul care a propus autonomia, propulsat la europarlamentare
La rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Szilagyi Zsolt, candidat UDMR la alegerile europarlamentare. După ce de-a lungul timpului a militat pentru autonomia maghiarilor în Transilvania, acum vrea să ne reprezinte la Bruxelles. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Corespondetul special Ana Maria Păcuraru însoțește delegația oficială
Marcel Ciolacu, vizită oficială în Turcia. Corespondentul special Ana Maria Păcuraru va relata momentele cheie ale evenimentului - VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu va pleca într-o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Erdogan. Șeful Guvernului va fi însoțit de 11 miniștri din Guvern dar și de președintele ANSVSA. La marele eveniment se află și jurnalistul Realitatea PLUS, Ana Maria Păcuraru care va veni cu transmisiuni maraton și va prezenta momentele cheie ale întâlnirii. 

Dorin Iacob acuză metoda lui Nicușor Dan de a bloca prin procese succesive PUZ-ul sectorului 2
Dorin Iacob acuză metoda lui Nicușor Dan de a bloca prin procese succesive PUZ-ul sectorului 2: Stadionul Dinamo, blocat pe ani de zile!
Nicușor Dan se împotrivește construirii noului stadion Dinamo din Ștefan cel Mare! Acuzația vine din partea lui Dorin Iacob, candidatul Alternativa Dreaptă la Primăria Capitalei.

Claudiu Târziu
Claudiu Târziu: Politica AUR e una a iubirii. Cei care ni se împotrivesc sunt duşmanii dragostei
Caravana „Patrioţi în Europa”, organizată de AUR pentru prezentarea candidaţilor la alegerile din 9 iunie, s-a aflat, sâmbătă, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Preşedintele Consiliului naţional de conducere al partidului, Claudiu Târziu, le-a cerut celor prezenţi să aleagă candidaţii formaţiunii la alegerile locale şi europarlamentare şi a mai spus că „politica AUR este una a iubirii”, iar cei care se opun partidului nu sunt decât „duşmanii dragostei”.

Social

Incendiu la o casă în sectorul 2 din București
Incendiu la o casă în sectorul 2 din București. Pompierii intervin în forță
Un incendiu violent a izbucnit pe strada Călușei, din sectorul 2 al municipiului București. Pompierii au ajuns la fața locului și se luptă cu flăcările și degajările mari de fum.

Angajaţii APM au ieșit în stradă să își ceară drepturile. Foto: APM Giurgiu
Angajaţii APM au ieșit în stradă să își ceară drepturile: Protest pentru alinierea salariilor cu cele de la nivel naţional
Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Giurgiu au participat luni, la un protest spontan timp de două ore, în faţa sediului instituţiei. Aceștia au ieșit în stradă pentru a cere egalizarea salariilor cu cele ale angajaţilor din acelaşi sistem la nivel naţional.

Controale la sânge pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov: Amenzi de 140.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA
DEZASTRUL din industria alimentară. Nereguli grave descoperite de inspectorii de la Siguranța Alimentelor
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat ample acțiuni de control al societăților comerciale din industri alimentară. Neregulile descoperite au fost uriașe, iar amenzile de ordinul milioanelor de lei.

Un cod PIN complicat este mult mai greu de descifrat. Foto/Profimedia
Top 10 cele mai sigure parole PIN, dar și cele mai ușor de ghicit
Pentru hackeri și hoți, obținerea codului PIN al cuiva reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a fura bani. Astfel, este crucial ca PIN-ul ales să fie unic și dificil de ghicit. 

Ultimele stiri

Ministrul israelian de externe, Israel Katz. Foto: Profimedia
Furie în Israel, după emiterea mandatului de arestare contra premierului Netanyahu: "O ruşine istorică ce va rămâne întipărită în memorie"
Decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu şi ministrului apărării israelian, Yoav Gallant, pentru presupuse crime de război şi împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza, a stârnit valuri de furie în Israel. Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a calificat-o drept o "decizie scandaloasă, o ”ruşine istorică ce va rămâne întipărită în memorie". 

Leacul nemțesc pentru curățarea arterelor
Leacul nemțesc pentru curățarea arterelor, reducerea nivelului de colesterol și creșterea sistemului imunitar
Medicina traditională germană folosește un leac secret pentru a menține arterele curate și sănătoase. Reteta, cunoscută sub numele de "Leacul nemțesc", a fost utilizată timp de generații pentru a reduce nivelul de colesterol, a preveni arteroscleroza și a crește sistemul imunitar. Acest remediu natural și eficace a fost folosit de-a lungul anilor pentru tratarea unei varietăți de boli.

Mulți șoferi se bazează pe legende legate de presiunea din anvelope
Care este presiunea corectă în anvelope? Mulți români greșesc atunci când își umflă roțile
Presiunea corectă a pneurilor este un factor esențial pentru performanța vehiculului și siguranța pasagerilor. Mulți șoferi români fac însă greșeala de a se baza pe recomandări transmise din generație în generație, cu toate că există reguli mult mai precise și ușor de aflat.

Bill Gates, în timpul unei vizite la o fermă din Scoția. Foto: Profimedia
Flatulența vacilor, problema care nu îi dă pace lui Bill Gates. Acesta dă 26,5 milioane de dolari pentru un vaccin care să oprească gazele bovine
Gazul emanat de vaci în timpul digestiei a devenit o problemă crucială pentru Bill Gates. Multimiliardarul o consideră atât de importantă încât a decis să doneze 26,5 milioane de dolari pentru un vaccin care să oprească flatulența bovină. 

Justiţie

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu/ Arhivă foto
Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut! Ministrul Justiției trage un semnal de alarmă: cifrele sunt halucinante
Semnal de alarmă tras de ministrul Justiției Alina Gorghiu. Potrivit ministrului, în primele 3 luni din 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%, faţă de primele 3 luni ale anului trecut, de la 13.307 la 13.628. Din totalul victimelor infracţiunilor de violenţă domestică, 2.507 sunt bărbaţi, 9.641 femei, iar 2.262 minori, a precizat Gorghiu.

Zeci de mii de civili încearcă să scape de iadul din Gaza. Foto/Profimedia
Decizie BOMBĂ. Se cere arestarea lui Netanyahu și a liderului Hamas
Curtea Penală Internațională (CPI) cere mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității

Fost primar arestat
Un fost primar din Vaslui și actual candidat a fost reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști
Un fost primar din Vaslui a fost reținut de polițiști după ce a încercat să ofere mită oamenilor legii.

Cherecheș a tras și socrii după el în scandalul de corupție. Foto/Inquam
DNA insistă, în dosarul socrilor lui Cătălin Cherecheș: „Pedepse nejustificat de mici!”
Procurorii DNA de la Târgu Mureș consideră că judecătorii au fost foarte blânzi cu soții Gliga, socrii fostului primar Cătălin Cherecheș. 



Vezi emisiunile Realitatea Plus