Sancțiuni pentru personalul medical de la Maternitatea Giulești. Motivul: stafilococul auriu

16 Mai 2019
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că personalul medical de la Maternitatea Giulești va fi sancționat. Motivul: stafilococul auriu.

Sorina Pintea a anunțat într-o conferință de presă că patru probe recoltate de la personalul medical au ieșit pozitive.

Cinci copii nascuti la Maternitatea Giulesti au fost internati ulterior in alte spitale cu suspiciune de infectie stafilococica.

"Din informatiile primite de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati cinci copii nascuti prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu, in perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), aparute dupa externarea lor din maternitate si internati ulterior in alte unitati sanitare", au transmis, joi, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Doi bebelusi au fost externati, iar din cei trei copii internati in prezent la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, un caz este confirmat cu stafilococ MRSA, iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt inca in lucru.În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari insotiti de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB au efectuat o actiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si normele tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale.

In cadrul verificarii, au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitatie, exudate nazale si probe de apa sterile.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
nu sanctiuni!
16 May 13:24
Fonduri adecvate alocate pentru sanatatea populatiei!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?