Soţia lui Kim Jong-un a fost avansată de la statutul de "tovarăşă". Ce rang venerabil a primit

16 Aprilie 2018
Ri Sol-ju
Ri Sol-ju

Ri Sol Ju, soţia dictatorului Kim Jong-un din Coreea de Nord, a fost avansată de la statutul de "tovarăşă", în presa de stat nord-coreeană. Ri Sol Ju a primit pentru prima dată titlul de "Venerată Primă Doamnă".

Este primul semnal că se pregăteşte crearea unui cult al personalităţii în jurul tovarăşei de viaţă a lui Kim Jong un, scrie Business Insider.

Agenţia de stat KCNA a raportat luni că Ri Sol Ju a participat la un spectacol de balet organizat de National Ballet of China.

În materialul de presă, soţia lui Kim Jong-un este denumită pentru prima dată "Venerată Primă Doamnă" sau "Respectata Primă Doamnă", împreună cu un verb special din limba coreeană care sugerează onoarea deosebită.

Peter Ward, autor la NK News, a observat că termenul folosit este rezervat liderilor supremi din Coreea de Nord.Deşi la spectacolul de balet au mai participat şi alţi înalţi membri ai nomenclaturii, inclusiv sora lui Kim Jong un, toţi au fost denumiţi simplu "tovarăşi", ceea ce indică un statut inferior celui al "primei doamne".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?